Asasinarea interlopului Gheorghiţă Mararu s-ar fi făcut la comandă

Cristian Chilat, zis Falău, arestat pentru împuşcarea fraţilor Gheorghiţă şi Bogdan Mararu, ar fi acţionat la comandă, iar anchetatorii au indicii că dacă ar fi continuat investigaţiile la Piatra Neamţ, unde a avut loc evenimentul, s-ar fi mers doar până la un anumit nivel, susţin surse judiciare.

892 afișări
Imaginea articolului Asasinarea interlopului Gheorghiţă Mararu s-ar fi făcut la comandă

Asasinarea interlopului Gheorghiţă Mararu s-ar fi făcut la comandă (Imagine: Corneliu Calin/Mediafax Foto)

Prin ordonanţa din 16 noiembrie, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au propus procurorului general al României preluarea dosarului 422/P/2010 privind pe inculpatul Chilat Cristian, cercetat în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav, informa Biroul de presă al Ministerului Public.

"Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei", preciza sursa citată.

Concret, Parchetul instanţei supreme face cercetări cu privire la modul în care autorităţile din Piatra Neamţ au acţionat în cazul atentatului asupra fraţilor Bogdan şi Georghiţă Mararu, soldat cu împuşcarea mortală a unuia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Totodată, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie fac cercetări şi cu privire la eventuala instigare a lui Cristian Chilat de a-i executa pe fraţii Mararu.

Sursele citate susţin că acuzatul are doi copii mici de care este ataşat, iar implicarea lui în eliminarea fraţilor Mararu îi poate aduce o condamnare de 20 de ani de detenţie, astfel că nu-şi va mai vedea familia mult timp, ceea ce face cu atât mai bizară acţiunea sa, spun sursele citate.

Cristian Chilat, arestat după ce l-a împuşcat mortal pe Gheorghe Mararu, într-o cafenea din Piatra Neamţ, a fost adus în 17 noiembrie, la Bucureşti, după ce Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a preluat cazul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici