Puiu Popoviciu nu a încasat niciun ban din afacerea Băneasa

Q Magazine a obţinut în exclusivitate un punct de vedere oficial din partea companiei Băneasa Investments, care aruncă scandalul într-o lumină nouă.

84 afișări
Imaginea articolului Puiu Popoviciu nu a încasat niciun ban din afacerea Băneasa

EXCLUSIV: Puiu Popoviciu nu a încasat niciun ban din afacerea Băneasa (Imagine: qmagazine.ro)

Mai precis, de pe urma controversatelor afaceri din nordul Capitalei ale lui Popoviciu nu a câştigat, până acum, decât Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, fiind vorba de câteva milioane de euro, în timp ce restul acţionarilor au contabilizat doar pierderi. În plus, compania susţine că terenul a fost obţinut absolut legal, iar evaluarea sa a fost opera unui grup de experţi atestaţi oficial de către Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România.

220 ha, teren proprietate privată

Deşi, potrivit unor surse judiciare, prejudiciul creat statului ar fi fost evaluat la 336 milioane de euro, în realitate, terenul nu aparţinea statului şi, deci, acuzaţia este fără obiect.

"Terenul asupra căruia Universitatea a încheiat cu Băneasa Investments un contract de asociere în participaţiune şi pe care, ulterior, l-a aportat la capitalul social al companiei era un teren aflat în proprietatea privată a Universităţii, care a fost dobândit, consolidat, confirmat şi înregistrat de Universitate conform tuturor prevederilor legale aplicabile. Terenul respectiv nu se afla în proprietate publică la data realizării respectivelor operaţiuni, nefiindu-i aplicabile prevederile legii numarul 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia. Faţă de acestă situaţie, nu putem vorbi în nici un mod despre un drept de proprietate al Statului Român asupra respectivului teren şi prin urmare despre nici un prejudiciu cauzat Statului Român prin operaţiunile realizate între Universitate şi Băneasa Investments", se arată în comunicatul firmei.

Citeşte toată ştirea pe www.qmagazine.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici