Putin a militarizat Rusia de la mic la mare. Elevii se antrenează ca soldaţii: arme în loc de cărţi

871 afișări
Imaginea articolului Putin a militarizat Rusia de la mic la mare. Elevii se antrenează ca soldaţii: arme în loc de cărţi

Putin a militarizat Rusia de la mic la mare. Elevii se antrenează ca soldaţii: arme în loc de cărţi

La sfârşitul anului 2022, Ministerul Educaţiei din Rusia a emis un decret prin care a introdus pregătirea militară în programa şcolară, printr-o disciplină numită „Noţiuni de bază pentru siguranţa vieţii”.

Primele cursuri au început în septembrie, iar elevii au pătruns în poligonul de tragere ca într-o sală de curs.

Propaganda a distribuit fotografii şi imagini cu progresele făcute de un grup de adolescenţi din Vladikavkaz, regiune din sudul Rusiei.

Tinerii exersează tragerea la siluete cu pistoale şi cu mitraliere kalaşnikov de parcă s-ar pregăti să meargă în curând pe front.

Şcolarii învaţă şi cum să acorfe primul ajutor pentru cei răniţi în luptă. „Este mai uşor să foloseşti pistolul decât puşca de asalt”, explică David, în vârstă de 14 ani, convins că acest curs îl va ajuta pentru serviciul militar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici