INS: Puţin peste jumătate din populaţia României este conectată la sisteme de canalizare

În anul 2020, un număr de 10.794.270 locuitori aveau locuinţele conectate la sistemele de canalizare, aceştia reprezentând 55,8% din populaţia rezidentă a României, cu 279.346 persoane mai mult decât în anul 2019, anunţă INS.

688 afișări
Imaginea articolului INS: Puţin peste jumătate din populaţia României este conectată la sisteme de canalizare

FOTO: Profimedia

În ceea ce priveşte epurarea apelor uzate, populaţia conectată la sistemele de canalizare prevăzute cu staţii de epurare a fost de 10.540.388 persoane, reprezentând 54,5% din populaţia rezidentă a ţării, cu 276.086 persoane mai mult decât în anul 2019. Creşterile au fost determinate de racordarea populaţiei la reţelele de canalizare nou construite, respectiv de punerea în funcţiune a unor noi staţii de epurare a apelor uzate.

La nivelul regiunilor de dezvoltare, ponderea cea mai mare a populaţiei conectată la sistemele de canalizare, în total populaţie rezidentă, s-a înregistrat în regiunea Bucureşti-Ilfov (88,5%), urmată de regiunea Centru (68,3%) şi Vest (62,8%). Gradul cel mai redus de racordare la sistemele de canalizare s-a înregistrat în regiunile de dezvoltare: Nord-Est (38,7%), Sud-Muntenia (38,9%) şi Sud-Vest Oltenia (42,9%).

În anul 2020, în mediul urban populaţia conectată la canalizare a fost de 9.636.282 persoane, reprezentând 92,2% din populaţia rezidentă urbană a României, iar în mediul rural un număr de 1.157.988 persoane au beneficiat de servicii de canalizare, reprezentând 13,1% din populaţia rezidentă rurală a României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici