RADET susţine că nu vor fi probleme cu furnizarea energiei termice în Capitală

Bucureştenii nu vor avea probleme cu încălzirea în urma sistării livrărilor de gaze, o parte din termocentrale urmând să funcţioneze pe bază de păcură, fără ca preţul facturilor populaţiei să fie influenţat de acest lucru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, directorul RADET, Virgil Ramba.

39 afișări
Imaginea articolului RADET susţine că nu vor fi probleme cu furnizarea energiei termice în Capitală

Virgil Ramba, directorul RADET (Imagine: Mediafax Foto)

Ramba a precizat că a primit asigurări de la reprezentanţii Guvernului că populaţia nu va fi afectată de sistarea livrărilor de gaze ruseşti către România, încălzirea locuinţelor urmând să fie asigurată cu păcură.

Directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a mai spus că deşi preţul păcurei este mai ridicat decât cel al gazelor, acest lucru nu va influnţa valoarea facturilor plătite de bucureşteni pentru energia termică.

În opinia directorului RADET, această situaţie nu se va prelungi foarte mult, în condiţiile în care termocentralele au mai funcţionat pe bază de păcură şi în trecut, pentru perioade scurte de timp, de doar câteva săptămâni.

Livrările de gaze ruseşti către România au fost sistate în totalitate, după ce furnizarea a fost întreruptă în jurul orei 09:00 şi la staţia de la Medieşul Aurit (judeţul Satul Mare).

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a convocat pentru miercuri, la ora 10:00, un comandament de urgenţă la sediul instituţiei, la care vor participa reprezentanţii Petrom, Transgaz, Distrigaz şi reprezentanţi ai autorităţii de reglementare în domeniu, au declarat surse oficiale.

Citeşte şi:

Vladimir Putin a discutat cu Traian Băsescu despre problema gazelor

Rusia a suspendat complet tranzitul gazului destinat Europei prin Ucraina

Livrările de gaze ruseşti spre România, sistate în totalitate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici