Radu Berceanu a pilotat un avion, la mitingul aviatic de la Ghimbav

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a pilotat un avion de agrement de mici dimensiuni, sâmbătă, în cadrul mitingului aviatic "TransilvAero Show", care se desfăşoară pe Aerodromul "Mircea Zorileanu" din Ghimbav şi la care participă câteva mii de spectatori.

35 afișări
Imaginea articolului Radu Berceanu a pilotat un avion, la mitingul aviatic de la Ghimbav

Radu Berceanu a pilotat un avion, la mitingul aviatic de la Ghimbav (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Deşi la Ghimbav sunt peste 35 de grade Celsius, la mitingul aviatic au venit câteva mii de persoane, pregătite cu umbrele de soare, pălării, şezlonguri şi multe lichide. Unii dintre ei au venit pentru prima dată la spectacol, însă alţii au spus că nu au lipsit la niciunul dintre spectacole.

Printre spectatori s-a numărat şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care, la insistenţele unui pilot, s-a urcat la manşa unui avion de agrement de mici dimensiuni. Înainte de a urca la manşă, Berceanu a verificat motorul avionului. El a avut alături un copilot, iar zborul a durat aproximativ zece minute, desfăşurându-se la joasă altitudine.

După ce a coborât din avion, Berceanu a spus că a fost un zbor "excelent de bun" şi că speră că anul viitor va zbura în formaţie cu alte avioane.

"Îmi place foarte mult ce văd aici pentru că sunt un pasionat al zborului, mi se pare foarte bine organizat totul şi la anul sper că voi participa la spectacol şi că voi zbura în formaţie cu alte avioane", a spus ministrul Transporturilor.

Printre cei prezenţi la spectacol s-a aflat şi cosmonautul Dumitru Prunariu, care a venit împreună cu nepoţelul său.

Mitingul aviatic "TransilvAero Show" a început, sâmbătă dimineaţă, la ora 9.00, cu evoluţii ale Lotului Naţional de Paraşutism. Printre exerciţiile şi zborurile demonstrative prezentate s-au numărat coborârea în rapel din elicopter MI-8 şi urcare în elicopter, coborârea cu troliu a unui câine aflat în misiune de capturare a infractorului şi un exerciţiu de stingere a incendiului cu MI-8. De asemenea, a avut loc o evoluţie a unei formaţii de zbor formată dintr-un avion Extra 300 şi un avion ghidat prin radiocomandă.

În cursul după-amiezii vor avea loc concursul internaţional de acrobaţie aeriană Grand Aero Challenge, zboruri şi exerciţii demonstrative ale celor mai importante formaţii de zbor autohtone şi momente dedicate împlinirii a o sută de ani de aviaţie românească.

La competiţia internaţională de acrobaţie aeriană Grand Aero Challenge care urmează să înceapă pe Aerodromul "Mircea Zorileanu" din Ghimbav vor participa şapte piloţi de renume ai aviaţiei acrobatice naţionale şi mondiale: Zoltan Veres (Ungaria), Attila Goger (România), Francesco Fornabaio (Italia), George Rotaru (România), Larry Beamish (Africa de Sud), Ian Billing (Africa de Sud) şi Peter Podlunek (Slovenia).

Piloţii se vor întrece atât sâmbătă, cât şi duminică, într-o competiţie unică cu trei probe: zbor sincronizat, vânătoare de baloane şi trei minute de freestyle pe muzică.

La eveniment participă pilotul ungur Zoltan Veres, recordman şi multiplu campion mondial la acrobaţiile de joasă înălţime, deţinător al primului loc la concursul Grand Aero Challenge, din iulie, de la Balaton (Ungaria).

Taxa de intrare la TransilvAero Show 2010 este de 10 lei pe zi de persoană, iar biletele pot fi cumpărate de la intrarea pe Aerodromul din Ghimbav.

Prima ediţie a TransilvAero Show a fost organizată în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici