Radu Mazăre acuză din nou MDRT că nu acordă avize pentru ridicarea unor cluburi în Mamaia

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, acuză din nou Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului că nu acordă avize pentru construcţii în staţiunea Mamaia, iar din acest motiv nu pot fi ridicate cluburi şi restaurante noi.

207 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre acuză din nou MDRT că nu acordă avize pentru ridicarea unor cluburi în Mamaia

Radu Mazăre acuză din nou MDRT că nu acordă avize pentru ridicarea unor cluburi în Mamaia (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Ministerul Turismului nu a dat niciun fel de aviz pentru niciun fel de construcţie în Mamaia şi mai sunt cluburi care vor să vină, mai sunt oameni care vor să investească, să construiască restaurante şi toţi stau şi aşteaptă aviz de la Ministerul Turismului. Eu nu pot să dau autorizaţie de construcţie atâta vreme cât ministerul nu a dat avizul. Vor fi cluburi deschise, eu vorbesc de cluburi noi sau reamplasări. La noi, de 1 Mai, nu avem vreo vreme deosebită, e cam frig, stai cu geaca pe plajă. Singurul motiv pentru care oamenii vin în Mamaia de 1 Mai este distracţia, iar trei-patru cluburi aşteaptă cu banii, cu utilajele, cu oamenii să le ridice şi nu primesc acest aviz de la Ministerul Turismului", a declarat Mazăre, marţi, după ce a vizitat un club al pensionarilor din Constanţa.

Întrebat dacă se poate discuta despre turism de Paşte pe litoralul românesc, Mazăre a răspuns: "Nu cred. Probabil că bulgarii fac nişte oferte foarte jos ca preţ la all-inclusive şi oamenii merg să îşi petreacă Paştele acolo. Mamaia nu poate oferi genul acesta de turism, neavând această facilitate de all-inclusive. Eu, spre exemplu, nu merg niciodată la all-inclusive, dar sunt însă familii care merg la all-inclusive. De 1 Mai este nebunie în staţiuni, de Paşte, nu".

El a precizat că în acest sezon estival turiştii care vor veni în staţiunea Mamaia vor avea parte de mai multe surprize, dezvăluind doar una dintre acestea, respectiv plimbarea cu vaporaşele pe Marea Neagră.

"Voi inaugura pasarela din Mamaia în această vară, care este o construcţie deosebită. Vreau să aduc nişte pasagere, într-o formă sau alta din Turcia, dar nu pe cheltuiala primăriei", a explicat Mazăre.

Primarul a vizitat, marţi, un club al pensionarilor din municipiul Constanţa, unde bătrânii primesc din partea municipalităţii cu ocazia Paştelui un pui, un litru de ulei, un kilogram de zahar, un kilogram de orez şi un kilogram de faină.

Între fostul ministru al Turismului Elena Udrea şi Radu Mazăre au existat divergenţe legate de modul în care trebuie dezvoltată staţiunea Mamaia. În timp ce edilul constănţean este adeptul investiţiilor, Udrea susţinea că Mamaia riscă să devină sufocată de construcţii.

Radu Mazăre afirma chiar că o va reclama pe pe Elena Udrea la Comisia Europeană pentru că ministerul pe care aceasta îl conducea întârzie semnarea proiectelor din fonduri europene ale Zonei Metropolitane Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici