Raed Arafat a primit titlul de Profesor Honoris Causa al UBB Cluj

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a primit, joi, titlul de Profesor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, pentru activitatea desfăşurată în salvarea de vieţi omeneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

424 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat a primit titlul de Profesor Honoris Causa al UBB Cluj

Raed Arafat (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului a UBB Cluj-Napoca, Alexandru Ozunu, a spus, la ceremonia de acordare a titlului de Profesor Honoris Causa lui Raed Arafat, că universitatea este onorată de intrarea în Corpul profesoral a secretarului de stat în MAI.

"Raed Arafat primeşte titlul de Profesor Honoris Causa al UBB Cluj-Napoca în semn de respect, recunoaştere şi preţuire pentru activitatea desfăşurată în salvarea de vieţi omeneşti şi pentru modul în care a reuşit să dezvolte sistemul de intervenţie în caz de dezastre. Suntem onoraţi să intre în corpul profesoral al universităţii noastre", a afirmat Ozunu.

La rândul său, Raed Arafat s-a declarat "onorat şi copleşit" de faptul că a primit această distincţie din partea UBB.

"Pentru mine, ceea ce fac este o pasiune şi am învăţat să nu spun niciodată «nu» la o provocare, cred că provocările ne fac să progresăm, iar rolul nostru este să ne asumăm resposabilităţi. Trăim momente în care situaţiile de urgenţă sunt la ordinea zilei, dacă nu se întâmplă ceva în România, se întâmplă în vecinătate. Provocarea cea mai mare este să creăm un sistem care poate să asigure populaţia din România că va face faţă în caz de nevoie şi poate oferi ajutor", a spus Arafat.

El a subliniat că ar putea preda anumite cursuri din domeniul urgenţei la UBB, în condiţiile în care la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului s-ar putea înfiinţa o disciplină privind managementul situaţiilor de urgenţă.

Raed Arafat a participat, joi, la UBB Cluj-Napoca, la cea de-a zecea conferinţă internaţională "Legislaţie de Mediu, Ingineria Siguranţei şi Managementul Dezastrelor" (ELSEDIMA), alături de reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi ai UBB. La conferinţă, care se desfăşoară joi şi vineri, sunt prezenţi peste 250 de specialişti din România şi ţări precum Belgia, Italia, Republica Cehă, Republica Macedonia, Republica Moldova, Slovenia, Ungaria, India, Rusia şi Africa de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici