Raed Arafat a relatat cazul unei gravide din Glina care a născut prematur şi care a refuzat medicii

Secretarul de stat Raed Arafat a relatat, marţi seară, cazul unei gravide din Glina unde ambulanţa a ajuns cu greu, medicii fiind refuzaţi de femeia însărcinată şi semnând în acest sens, apoi echipajul a fost anunţat că fătul prematur s-a născut mort, iar medicii l-au găsit în viaţă.

676 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat a relatat cazul unei gravide din Glina care a născut prematur şi care a refuzat medicii

Raed Arafat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Doctorul Arafat a atras atenţia că sunt cazuri în care oamenii refuză ajutorul echipajelor de ambulanţă, după ce acestea ajung cu mare dificultate, ulterior apelând iar la ajutorul medicilor.

Totodată, la Comandamentul de Iarnă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor de marţi seara, secretarul de stat Raed Arafat din Ministerul Sănătăţii a spus că sunt 30 de cazuri în întârziere, dar că se fac eforturi pentru a se ajunge la ele şi a li se acorda ajutorul necesar.

În acest context, Arafat a prezentat cazul gravidei din localitatea ilfoveană Glina, unde echipajul SMURD a ajuns cu foarte mare dificultate, iar femeia a refuzat ajutorul cadrelor medicale. Poliţia a fost apelată, iar în faţa agenţilor femeia gravidă a semnat că refuză ajutorul medical, deşi ambulanţa fusese chemată prin apel de urgenţă.

Echipajul de ambulanţă a plecat, iar pe drum din nou s-a cerut ajutor în cazul gravidei, anunţându-se că a născut un bebeluş prematur mort.

Medicii au găsit însă un prematur viu, iar copilul a fost transportat la spital.

"Se fac eforturi şi te trezeşti că nu vor să fie ajutaţi şi apoi te întorci", a explicat Arafat, precizând că pentru fiecare caz se încearcă plecarea cât mai repede.

Doctorul a mai spus că sunt probleme cu gravide şi dializaţi, pentru că aceştia din urmă au refuzat să rămână internaţi în spital sau în localităţi unde pot beneficia de acest tratament, însă au plecat acasă, unde este foarte greu a se ajunge din cauza intemperiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici