Raed Arafat: Ambulanţe din Iaşi Mureş şi Dolj, dislocate în judeţe cu cod portocaliu

Ambulanţe speciale din judeţele Iaşi, Mureş şi Dolj au fost dislocate către Argeş, Călăraşi, Teleorman, Vrancea şi Galaţi, judeţe avertizate cu cod portocaliu, a declarat, duminică seara, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

487 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Ambulanţe din Iaşi Mureş şi Dolj, dislocate în judeţe cu cod portocaliu

Raed Arafat: Ambulanţe din Iaşi Mureş şi Dolj, dislocate în judeţe cu cod portocaliu (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Subsecretarul de stat a spus, după videoconferinţa cu prefecţii de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, că împreună cu Inspectoratul General pentru Situaţi de Urgenţă s-a luat decizia dislocării unui număr de ambulanţe speciale către judeţele avertizate cu cod portocaliu.

Astfel, de la Iaşi Mureş şi Dolj au plecat unele ambulanţe către Argeş, Călăraşi, Teleorman, Vrancea şi Galaţi.

De asemenea, în judeţele avertizate cu cod portocaliu unde nu există dispecerate integrate vor rămâne permanent persoane de contact.

Raed Arafat a mai spus că sunt operaţiuni în curs de desfăşurare pentru ajungerea la pacienţi din judeţele Buzău, Dolj, Bacău şi Brăila.

O femeie însărcinată în nouă luni din comuna buzoiană Zoiţa care trebuie să nască şi la care ambulanţa nu a putut ajunge din cauza drumurilor înzăpezite a fost transportată cu un utilaj la halta CFR din localitate, de unde a fost preluată de un tren care o duce la Râmnicu Sărat, unde o aşteaptă o ambulanţă care să o transporte la spital.

Alte două cazuri medicale grave la care ambulanţele nu au putut ajunge s-au înregistrat duminică şi în localitatea Balta Albă, unde un poliţist 47 de ani a suferit un preinfarct, iar o femeie de 67 de ani are astm şi a rămas fără tratament. La cei doi pacienţi a fost trimisă o maşină de luptă a Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată din Focşani, care însă a rămas înzăpezită timp de aproximativ trei ore.

O ambulanţă plecată, duminică seară, la un bărbat cu afecţiuni neurologice din satul Călugărei, comuna Orodel din judeţul Dolj, a rămas înzăpezită, în cele din urmă echipajul medical ajungând la pacient cu un tractor. Pacientul a fost consultat şi nu a necesitat transportarea la spital pentru internare.

Meteorologii au emis, duminică, cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 19 judeţe, unde până miercuri dimineaţă va ninge viscolit, viteza vântului va depăşi la rafală 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri, alte 17 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici