Raed Arafat: În Maternitatea Giuleşti erau aproximativ 40 de persoane în momentul exploziei

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, luni seară, că, potrivit primelor estimări, aproximativ 40 de femei şi copii se aflau în Maternitatea Giuleşti, la momentul producerii exploziei, o statistică finală urmând să fie anunţată marţi dimineaţă.

166 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: În Maternitatea Giuleşti erau aproximativ 40 de persoane în momentul exploziei

Raed Arafat: În Maternitatea Giuleşti erau aproximativ 40 de persoane în momentul exploziei (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Toate gravidele evacuate de la Maternitatea Giuleşti sunt în stare bună. Doar trei copii de la Spitalul Grigore Alexandrescu mai trebuie identificaţi, dar împreună cu procuratura se încearcă rezolvarea acestei situaţii prin testare ADN. De altfel, toţi copiii de la Grigore Alexandrescu au fost stabilizaţi", a declarat Raed Arafat, după vizita la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Arafat a adăugat că a fost făcută o mobilizare generală pentru ca Spitalul Grigore Alexandrescu să aibă toate posibilităţile pentru a trata copiii. Astfel, au fost aduse echipamente suplimentare de la spitalele Budimex, Militar şi Polizu.

În plus, o parte din medicii de gardă de la Maternitatea Giuleşti au fost aduşi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Cinci dintre bebeluşii aduşi la Spitalul Grigore Alexandrescu sunt băieţi, iar trei sunt fete, doar unul dintre ei având şanse mai mari, în condiţiile în care are arsuri doar pe 7% din corp, spre deosebire de ceilalţi care au arsuri peste 50% din corp, conform unor surse apropiate anchetei.

Cei opt bebeluşi au fost aduşi la Spitalul Grigore Alexandrescu de la Maternitatea Giuleşti, în urma exploziei produse acolo.

Unul dintre ei are arsuri pe 7% din corp, având şanse mai mari de supravieţuire.

Ceilalţi şapte sunt în stare foarte gravă.

Dan Enescu, managerul spitalului Grigore Alexandrescu a declarat că la arsurile de 50% pe corp se adaugă 15% arsuri ale căilor respiratorii superioare, astfel că şansele de supravieţuire ale copiilor sunt minime.

"Şansele sunt minime pentru că ei sunt foarte mici, iar arsurile sunt deosebit de mari", a spus Dan Enescu.

Totodată, 20 de gravide din maternitate au fost transportate la Spitalul Filantropia din Capitală, iar alte douăzeci de mame şi tot atâţia copii au fost duşi la Spitalul Caritas, unde personalul medical a fost dublat, iar unitatea sanitară a ajuns, astfel, la capacitate minimă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici