Raed Arafat: Ştim că unii şi-au ascuns măştile ca apoi să le vândă la suprapreţ

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a anunţat, miercuri, că România nu este singura ţară care se confruntă cu lipsa măştilor, iar unele persoane au ascuns măştile chirurgicale pentru a le vinde la suprapreţ ulterior.

2111 afișări

„Într-o oră nu poate să devină epidemie. Nici astăzi, dacă apare un caz, până o să fie transmis la zeci, sute de oameni, nu este într-o oră. Chiar dacă se anunţă un caz, nu înseamnă că România are epidemie. Are un caz pozitiv. Aţi văzut că a fost un cetăţean bolnav cu coronavirus, iar persoanele care au intrat în contact direct cu el, testele sunt negative. Eu vreau să spun că avem stocurile medicale şi mai sunt stocuri proprii ale spitalelor. Dar pentru asta se fac achiziţii de urgenţă. Nu suntem singura ţară care se confruntă cu lipsa măştilor. Ştim că unii şi-au ascuns măştile ca apoi să le vândă la suprapreţ”, a spus Raed Arafat.

În farmacii nu se mai găsesc măşti chirurgicale, iar unele site-uri deja le vând la preţuri uriaşe - 500 de lei pentru cutia de 50 de măşti. Iniţial, farmaciile vindeau măştile la preţul de 25 de bani bucata.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici