Raeţchi, către Firea: Nordul Capitalei, blocat. Publicaţi studiile de trafic privind benzile unice!

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi i-a solicitat luni primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să publice studiile de trafic în baza cărora a decis implementarea benzilor unice pentru transportul în comun, afirmând că zona de Nord a Capitalei a fost transformată într-o "uriaşă parcare".

2376 afișări
Imaginea articolului Raeţchi, către Firea: Nordul Capitalei, blocat. Publicaţi studiile de trafic privind benzile unice!

Raeţchi, către Firea: Nordul Capitalei, blocat. Publicaţi studiile de trafic privind benzile unice!

"Doamna Gabriela Firea, în urmă cu un an, aţi promis o revoluţie în trafic. Ca parte a acestei revoluţii, au fost inaugurate benzile unice pilot destinate transportului în comun. Efectele relatate de sute de bucureşteni pe reţelele de socializare, dar şi de presă( de exemplu, Antena 3, Hotnews) nu sunt nici pe departe pozitive: zona de Nord a Capitalei a fost transformată într-o uriaşă parcare şi traficul a fost blocat, nu fluidizat. Plecând de la aceste relatări ale unor surse convergente, vă solicit publicarea studiiilor care au condus la această decizie", a declarat deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

Ovidiu Raeţchi a făcut trimitere la declaraţia Gabrielei Firea din data de 19 mai 2017, potrivit căreia benzile unice pentru transportul public au la bază mai multe studii de trafic.

"Acest proiect al benzilor unice pentru transportul public de persoane în Bucureşti are la bază mai multe studii de trafic, realizate de specialişti atât din ţară cât şi din străinătate, studii care demonstrează că mai multe artere din Bucureşti se pot adapta acestui sistem, fără să afecteze în mod negativ traficul.Acest sistem de benzi unice este implementat cu success în toate marile capitale europene", a declarat Gabriela Firea, citată de Ovidiu Raeţchi.

Deputatul PNL susţine că publicarea studiilor este "absolut necesară" pentru a înţelege exact beneficiile acestui proiect şi eficienţa sa din momentul inaugurării.

Raeţchi i-a cerut primarului general să comunice termenele pentru realizarea promisiunilor care ar fi condus la "revoluţionarea" transportului public.

"Vă reamintesc că, deşi aţi promis revoluţionarea transportului public în 6 luni de la preluarea mandatului, promisiunile din campanie sau de la începutul mandatului nu au fost concretizate şi vă rog să comunicaţi termenele pentru finalizarea acestora: transport în comun gratuit, achiziţionarea a 500 de autobuze noi, introducerea wi-fi în mijloacele de transport în comun, parcări la intrarea în Bucureşti, aer condiţionat în mijlocele de transport în comun şi transport RATB pentru judeţul Ilfov", a spus Ovidiu Raeţchi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici