Rafila anunţă că ar putea trimite Corpul de control la Spitalul Gomoiu

Ministrul Alexandru Rafila anunţă că ar putea trimite Corpul de control la Spitalul Gomoiu, după ce unei fetiţe care a fost expusă razelor ultraviolete i-a fost arsă corneea: „o lampă cu ultraviolete e o lampă care are un întrerupător şi acolo scrie că nu se foloseşte cu persoane în încăpere”.

2716 afișări
Imaginea articolului Rafila anunţă că ar putea trimite Corpul de control la Spitalul Gomoiu

Rafila anunţă că ar putea trimite Corpul de control la Spitalul Gomoiu

„Va merge Inspecţia Sanitară de Stat şi eventual putem să trimitem şi reprezentanţi ai Corpului de control. Înţeleg că este o anchetă administrativă. Am primit o informare din partea conducerii acestui spital (Victor Gomoiu - n.r.), care precizează că într-o cameră unde funcţionează o lampă cu ultraviolete un adult şi un copil au stat 45 de minute. Rămâne să avem informaţii referitoare la starea lor de sănătate”, afirmă Alexandru Rafila.

El spune că este o procedură standard cu privire la folosirea acestor echipamente.

„Eu nu vreau să fac niciun fel de apreciere, pentru că o apreciere o faci atunci când ai toate informaţiile. Dar, ca principiu general, e foarte simpu - o lampă cu ultraviolete e o lampă care are un întrerupător şi acolo scrie că nu se foloseşte cu persoane în încăpere. Deci este foarte clar că închiderea unei astfel de lampi atunci când pătrunde în încăpere o persoană este regulă”, adaugă Rafila.

El spune că Inspecţia Sanitară poate doar constata, dar că măsurile nu sunt decise la nivelul Ministerului Sănătăţii.

O fetiţă de un an are corneea arsă, după ce ea şi tatăl ei au fost trimişi să aştepte într-un container în care funcţiona o lampă cu ultraviolete, pentru sterilizare. Când au ajuns acasă, bebeluşul şi tatăl şi-au pierdut vederea câteva ore, au avut dureri mari de ochi şi a început să li se desprindă pielea de pe faţă, anunţa observatornews.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici