Rafila avertizează asupra măştilor: Este recomandată cea chirurgicală. Eşarfele sau batistele nu protejează în niciun fel

Nu orice tip de mască este eficientă, spune Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. El recomandă folosirea măştii chirurgicale si, doar în cazul în care nu există disponibile, a doua recomandată ar fi una din material de bumbac, densă. „Mi se pare o greseala sa se recomande batiste sau eşarfe care nu protejeaza in niciun fel”, spune Rafila.

3267 afișări
Imaginea articolului Rafila avertizează asupra măştilor: Este recomandată cea chirurgicală. Eşarfele sau batistele nu protejează în niciun fel

Rafila avertizează asupra măştilor: Este recomandată cea chirurgicala. Eşarfe sau fulare nu protejeaza în niciun fel

Pentru publicul larg întotdeauna purtăm masca cand suntem raciti si ne deplasam, dacă se poate să stăm la domiciliu ar fi şi mai bine. Restul populatiei poate sa poarte o masca in functie de disponibilitate, sigur că este mult mai eficientă aceasta de unică folosinţă, masca chirurgicală, dar dacă nu are, o alta ar fi, ca barieră mecanică care nu este perfectă, una făcută dintr-un material dens care se poate spăla zilnic. Nu recomand alte obiecte vestimentare, mi se pare o greşeală recomandarea unora din administraţiile locale, eşarfe, batiste care nu protejează în niciun fel împotriva unei infecţii virale, cu atât mai puţin împotriva infecţiei cu noul coronavirus, precizează medicul Alexandru Rafila. 

Dacă se optează pentru vizieră, Rafila a spus că aceasta trebuie dezinfectată din când în când. 

El mai spune că nu recomandă purtatul manusilor decat in unitati sanitare. „In momentul in care ne-am pus manusi nu mai suntem precauti”, a afirmat Rafila la Marius Tucă Show, susţinând că spălatul pe mâini este mai eficient decât dezinfectantul. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici