Rafila, despre creşterea numărului de cazuri noi de infectare cu COVID: Nu sunt cifre neaşteptate. Există o activitate intensă peste tot

  • Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, legat de cel mai recent bilanţ al epidemiei de COVID-19 în România, că aceste cifre „nu sunt neaşteptate”
  • Acesta a menţionat că avem de-a face cu o evoluţie normală, dat fiind că există o „activitate intensă peste tot”
1541 afișări
Imaginea articolului Rafila, despre creşterea numărului de cazuri noi de infectare cu COVID: Nu sunt cifre neaşteptate. Există o activitate intensă peste tot

Alexandru Rafila

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, legat de cel mai recent bilanţ al epidemiei de COVID-19 în România, că aceste cifre „nu sunt neaşteptate”, pentru că există o „activitate intensă peste tot”, o „afluenţă a persoanelor în zonele publice”.

Miercuri au fost raportate 196 de cazuri noi de îmbolnăvire. Bianţul zilnic este în creştere faţă de zilele anteriorare, luni fiind raportate 125 de noi cazuri de îmbolnăvire, iar marţi 145 de cazuri. 
 
„Nu sunt cifre neaşteptate pentru că există o activitate intensă peste tot, dacă vă uitaţi la transporturi, la afluenţa persoanelor în zonele publice. Până la urmă, noi în această perioadă, cu puţine excepţii, am fluctuat între 150-200 de cazuri pe zi, au fost excepţii când la sfârşit de de săpămână s-au lucrat ceva mai puţine teste. Asta este situaţia, trebuie să o luăm ca atare şi să încercăm să continuăm să educăm oamenii să respecte acele 3-4 reguli care pot ţine lucrurile sub control”, a spus Alexandru Rafila, miercuri, la Digi24.
 
Oficialul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a adăugat că apar focare în cămine de bătrâni sau în companii.
 
„Lucrurile astea vor continua probabil pe parcursul verii, ele vor continua să influenţeze la nivel naţional numărul de cazuri zilnice, dar atenţia va trebui concentrată ca aceste focare să nu se extindă în zonele înconjurătoare”, a mai spus sursa citată.
 
În România, de la debutul epidemiei de COVID-19 au fost diagnosticaţi 20.495 de pacienţi, din care trei sferturi, respectiv peste 15.000 de pacienţi s-au vindecat. Un număr de 1.360 de români au murit, potrivit buletinului de miercuri al Grupului de Comunicare Strategică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici