Rafila, despre declaraţiile contradictorii ale OMS cu privire la asimptomatici: „Cred că e o problemă legată de comunicare”

  • Alexandru Rafila a explicat anunţurile contradictorii ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la transmiterea COVID-19 de către pacienţii asimptomatici
  • Acesta a spus că este vorba de o greşeală de comunicare
3344 afișări
Imaginea articolului Rafila, despre declaraţiile contradictorii ale OMS cu privire la asimptomatici: „Cred că e o problemă legată de comunicare”

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat anunţurile contradictorii ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la transmiterea COVID-19 de către pacienţii asimptomatici. 
 
Iniţial, un reprezentant OMS a spus că virusul se transmite doar în cazuri „foarte rare”, pentru ca ulterior acesta să revină asupra declaraţiei, spunând că a fost o neînţelegere şi că, de fapt, rata pacienţilor fără simptome capabili să împrăştie virusul variază între 16 şi 40%.
 
„Ştiţi care e problema? Am discutat cu reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii la Bucureşti, venind spre dumneavoastră, exact acest subiect. Mesajul OMS a fost transmis în această perioadă de către trei persoane: de această doamnă, la care făceaţi dumneavoastră referire, care este directorul pentru partea de cercetare, de directorul pentru situaţii de urgenţă – cel care a făcut referinţa la Suedia - şi de directorul general. Cred că este o problemă legată de strategia de comunicare a Organizaţiei, care probabil trebuie regândită”, a spus Alexandru Rafila în cadrul unei emisiuni la Digi24. 
 
„Cunoaşterea legată de această boală a evoluat foarte mult”, iar opiniile de acum trei luni nu mai sunt valabile în prezent, a mai spus specialistul. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici