Rafila, despre situaţia de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni: Probele de aliment, trimise la examinare

S-au prelevat probe de alimente, dar şi probe de la pacienţii cu simptomatologie, care au fost trimise spre examinare, a anunţat ministrul Alexandru Rafila, cu privire la situaţia înregistrată la Spitalul de Psihiatrie Murgeni.

142 afișări
Imaginea articolului Rafila, despre situaţia de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni: Probele de aliment, trimise la examinare

Rafila, despre situaţia de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni: Probele de aliment, trimise la examinare

Ministrul Sănătăţii a spus că spitalul Murgeni are 140 de paturi, care erau ocupate în totalitate.

El spune că, imediat după ce Ministerul Sănătăţii a fost informat, au fost luate măsuri pentru examinarea şi trierea pacienţilor care aveau simtomaltologie. Ministrul a precizat că, în total, 29 de pacienţi au fost transferaţi la alte trei spitale.

Alexandru Rafila a spus că au fost prelevate probe de aliment de la spital şi probe biologice de la pacienţii care prezentau simptomatologie, care au fost trimise la Institutul de Medicină Legală din Iaşi. În paralel, DSVSA a desfăşurat o activitate de control atât la spital, cât şi la mănăstirea de unde proveneau alimentele posibil incriminate.

„Peştele din care s-a gătit mâncarea înţeleg că avea acte de provenienţă, s-au găsit şi alte cantităţi nefolosite care nu aveau astfel de acte de provenienţă, însă ele nu au fost folosite pentru pregătirea acestei mese”, a spus ministrul.

„Nu pot să vă dau detalii legate de prezenţa unor eventuale substanţe toxice în aliment, pentru că ele se găsesc în momentul de faţă pentru examinare la Institutul de Sănătate Publică Animală şi la noi, la INSP, Centrul regional Iaşi, pentru diagnostic microbiologic”, a adăugat Rafila.

Trei pacienţi au murit în urma incidentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici