Rafila: Trebuie să ne obişnuim cu regulile. Nu ştiu dacă mall-urile se vor redeschide

Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat că „trebuie să ne obişnuim cu regulile” stării de urgenţă şi că nu crede că „în acest an adunările de mare amploare vor putea fi organizate”.

3779 afișări
Imaginea articolului Rafila: Trebuie să ne obişnuim cu regulile. Nu ştiu dacă mall-urile se vor redeschide

Rafila: Trebuie să ne obişnuim cu regulile

„Trebuie să ne obişnuim cu regulile. Să facem o campanie permanentă de informare.  O afecţiune cronică netratată duce la deces. Trebuie să fim atenţi la lucrurile acestea”, a spus Rafila, la Digi24.

Cât despre posibilitatea redeschiderii mall-urilor sau organizarea adunărilor de amploare, Rafila a declarat că nu ştie dacă vor fi posibile anul acesta.

„Nu cred că în acest an adunările de mari amploare vor putea fi organizate. Nicio ţară nu cred ca va fi dornică să manifeste aceste adunări. Trebuie să se deschidă diferite unităţi comerciale. Copiii cresc şi au nevoie de haine. Trebuie să găsim o soluţie. Acestea nu sunt lucruri banale”, a precizat specialistul.

Totodată, Rafila a mai spus că „trebuie să ne gândim cum să repornim cabinetele stomatologice după 15 mai” şi că există reale motive de îngrijorare privind relaxarea măsurilor. 

„Eu nu ştiu daca mall-urile se vor redeschide. Unităţile de alimentaţie publică, cum sunt cele de la mall, nu vor putea să funcţioneze. Probabil că se vor găsi variante de tranziţie. Există motive de îngrijorare. Cred că mai degrabă trebuie lansat un avertisment a măsurilor de relaxare. Ele trebuie făcute gradual. La fiecare două săptămâni putem lua o decizie”, a explicat acesta. 

De asemenea, Rafila a mai subliniat că întoarcerea la şcoală trebuie făcută gradual şi că este important ca în unităţile de învăţământ să fie mai puţini elevi ca de obicei.

„Cred că trebuie început secvenţial şi cu reîntoarcerea la şcoală. Universităţile ar putea începe activităţile. E important că în şcoală să fie mai puţini elevi ca de obicei. În scolie publice trebuie găsită o soluţie şi să spatiezi programul. Trebuie promovate ideile de igienă personală”, a adăugat reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Vulpe filmată după ce fură o găină şi trece strada, în Baia Mare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici