Raluca Prună: Regret votul de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari

Ministerul Justiţiei, Raluca Prună, a precizat, într-o postare pe contul său de Facebook, că regretă votul de miercuri al Parlamentului în ceea ce priveşte conflictul de interese şi legea privind abilitatea Guvernului de a da ordonanţe de urgenţă pe perioada vacanţei parlamentare.

967 afișări
Imaginea articolului Raluca Prună: Regret votul de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari

Raluca Prună: Regret votul de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari

"Regret votul de azi de dezincriminare a conflictului de interese pentru parlamentari. Nu intru aici în discuţii de text. Astfel de discuţii, în mod regretabil, nu au avut loc nici în Parlament, unde reprezentantului Guvernului nu i s-a dat cuvântul. Deja vu? Am fost, nu de mult, somată să spun ce înţeleg prin restauraţie. Exact asta. Mai inţeleg, parafrazând, o tiranie parlamentară", a scris ministrul Justiţiei pe pagina de Facebook.

Reacţia Ralucăi Prună vine după ce plenul reunit al celor două Camere, întrunit miercuri, a adoptat cu 306 voturi "pentru" şi o abţinere proiectul de lege prin care aleşii care şi-au angajat rudele la cabinetul parlamentar înainte de 21 august 2013 nu pot fi acuzaţi de conflict de interese.

Tot miercuri, deputaţii din comisia juridică au decis limitarea domeniilor în care guvernul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, astfel încât Cabinetul Cioloş nu va putea face niciuin fel de modificări în justiţie, cultură şi administrarea protocolului de stat.

"Regret că din legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare a fost eliminat Statutul personalului din sistemul de probaţiune. Asta, în contextul în care acest statut e o restanţă din 2013, există la nivel declarativ consens politic pentru îmbunătăţirea situaţiei din penitenciare şi pentru consolidarea probaţiunii ca soluţie, iar România riscă din 2012 o hotarâre pilot a CEDO care constă, printre altele, în acordarea de despăgubiri estimate la aproximativ 100 milioane euro anual. Ministerul Justiţiei va deschide o dezbatere cu privire la impactul unei asemenea hotărâri CEDO. Pentru că societatea trebuie să ştie ce au putut şi nu au făcut guvernanţii ei. Nu regret avalanşa de calomnii previzibile. Mai ales dacă vin din partea celor care au condus guverne şi au lăsat numai restanţe", a mai scris Raluca Prună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici