Rânca: Poliţiştii au reluat căutările pentru a găsi şi alte fragmente umane - VIDEO

Poliţiştii gorjeni au reluat, luni, căutările în zona montană a staţiunii Rânca, pentru a găsi şi ultimele resturi de haine sau fragmente umane care au legătură cu cazul dispariţiei lui Costea Velcev, băiatul de şapte ani căutat în ultima lună după ce a plecat de la o cabană şi nu a mai revenit.

82 afișări
Imaginea articolului Rânca: Poliţiştii au reluat căutările pentru a găsi şi alte fragmente umane - VIDEO

Rânca: Poliţiştii au reluat căutările pentru a găsi şi alte fragmente umane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul Daniel Tică, a declarat că la Rânca sunt aşteptaţi din nou câini de la Centrul Chinologic Sibiu, specializaţi în depistarea cadavrelor în zone cu teren accidentat.

Conform acestuia, câinii vor fi folosiţi pentru a se descoperi şi ultimele fragmente umane sau haine care ar putea exista în zona în care duminică au fost descoperite mai multe resturi umane despre care anchetatorii cred că ar aparţine lui Costea Velcev.

Poliţiştii gorjeni au coborât din munte în staţiunea Rânca, duminică seară, rămăşiţele umane care se presupune că ar aparţine băiatului de şapte ani Costea Velcev, dispărut în urmă cu aproape o lună în staţiune.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, inspectorul Radu Croitoru, a declarat, luni, că psihologul instituţuiei s-a întâlnit, duminică după-amiază, cu membrii familiei copilului, după ce aceştia au aflat despre descoperirea trupului băiatului şi a resturilor de haine.

Video Stirileprotv.ro

Potrivit sursei citate, mama şi bunica lui Costea Velcev au fost consiliate timp de câteva ore (cinci - şase ore) de către psihologul IPJ Constanţa şi urma ca luni dimineaţă acesta să se reîntâlnească cu membrii familiei pentru a continua consilierea. Luni, dimineaţă, când a contactat familia, aceasta se afla deja în drum spre Bucureşti, cel mai probabil pentru a merge la Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici" pentru a identifica hainele găsite pe munte.

De asemenea, potrivit spuselor psihologului, atât mama, dar mai ales bunica copilului, erau foarte afectate de această veste.

Conform IPJ Gorj, comisarul şef Viorel Caragea, rămăşiţele umane au fost găsite la o distanţă de circa şapte - opt kilometri de staţiunea Rânca, într-o zonă cu puiet foarte dens de brad, unde echipele de căutare nu ajunseseră în zilele anterioare. Potrivit lui Caragea, locul este foarte rar vizitat, inclusiv de persoanele care urcă pe munte pentru a culege fructe de pădure.

Minorul Costea Velcev, în vârstă de şapte ani, a fost dat dispărut în 23 iulie, după ce a plecat de la o cabană la care se cazase cu bunicii săi cu o zi înainte, el fiind căutat de atunci fără întrerupere de sute de poliţişti, jandarmi, poliţişti comunitari, salvamontişti şi voluntari, fără să fie găsită vreo urmă despre existenţa sa până în prezent.

INML: Resturile umane sugerează, după prima analiză, că ar fi vorba despre un copil, cam de şapte ani

Primele studii ale resturilor umane despre care anchetatorii cred că ar fi ale lui Costea Velcev, băiatul dispărut în staţiunea Rânca, sugerează faptul că ar fi vorba despre un copil de aproximativ şapte ani, dar numai testul ADN realizat la IGPR va putea confirma acest fapt.

"Am primit fragmente umane şi nu corpul întreg. Din resturile umane lipseşte capul şi o mână, iar celelalte fragmente sunt foarte deteriorate şi chiar în stare avansată de putrefacţie. Dacă vom şti de la IGP că este vorba despre băiatul care a dispărut în zona Rânca vom încerca să stabilim cauza decesului", a explicat luni, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", din Capitală, profesor doctor Dan Dermengiu.

Legiştii vor încerca să stabiliească dacă băiatul a murit înainte să fi fost atacat de animale sau dacă acestea l-au omorât.

"Şi acest lucru pare foarte greu de identificat acum, dar analiza resturilor umane va continua şi zilele următoare", a mai spus directorul general.

Părinţii copilului au recunoscut hainele

Potrivit Centrului de informare şi de relaţii cu publicul din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), părinţii lui Costea Veclev au identificat, luni, hainele copilului lor - o pereche de pantaloni bleumarin cu două dungi albe şi o geacă.

Rezultatele expertizei ADN făcută de specialiştii Institutului de Criminalistică din cadrul IGPR vor fi gata în aproximativ o săptămână, potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici