- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rapelurile vaccinurilor anti-COVID sunt utile, dar efectul durează puţin
Rapelurile vaccinurilor anti-COVID sunt utile, dar efectul durează puţin, arată un studiu publicat marţi.
Primele vaccinuri Covid-19 sunt încă utile pe termen scurt - este concluzia unui studiu francez publicat marţi.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, rapelurile vaccinurilor anti-COVID ale Pfizer şi Moderna, care nu au fost adaptate la varianta Omicron, sporesc în continuare protecţia împotriva formelor grave, inclusiv împotriva formelor recente, relatează tf1info.
"Dozele de rapel au crescut protecţia împotriva riscului de spitalizare", au confirmat cercetătorii, a căror lucrare a fost redactată sub egida Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Franţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un diplomat rus de rang înalt afirmă că Rusia este deschisă la orice discuţii de pace în Ucraina dacă Trump le iniţiază
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
-
Marcel Boloş: termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale, prelungit până la 20 decembrie 2024
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au comparat starea de vaccinare a pacienţilor spitalizaţi pentru COVID între iunie şi octombrie 2022 cu cea a unui grup de persoane care nu fuseseră spitalizate.
Primul rezultat a fost că vaccinurile, care în curând ar putea să nu mai fie obligatorii pentru personalul medical, au rămas eficiente împotriva riscului de spitalizare, chiar şi în faţa Omicron.
Acest lucru este valabil pentru persoanele care au primit doar primele două doze, iar protecţia creşte şi mai mult prin rapeluri: eficacitatea împotriva spitalizărilor este estimată la 45% după o primă doză, la 56% pentru o a treia doză şi la 75% după o a patra sau a cincea doză.
Cu toate acestea, efectul acestor rapeluri scade rapid în timp. După şase luni, există puţine diferenţe în comparaţie cu persoanele care au fost vaccinate o singură dată, afirmă autorii al căror studiu nu a fost încă publicat într-o revistă ştiinţifică.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO