Raport Agenţia Naţională Antidrog: 26 de bucureşteni au fost ucişi de droguri în 2012

Un număr de 26 de bucureşteni au fost ucişi de droguri anul trecut, cu 11 mai mulţi decât în 2011, se arată în raportul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) pentru 2012, care citează date oferite de Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

199 afișări
Imaginea articolului Raport Agenţia Naţională Antidrog: 26 de bucureşteni au fost ucişi de droguri în 2012

Raport Agenţia Naţională Antidrog: 26 de bucureşteni au fost ucişi de droguri în 2012 (Imagine: Lorand Vakarcs/ Mediafax Foto)

Potrivit raportului ANA, dat publicităţii marţi, numărul deceselor provocate direct de consumul de droguri a fost de 21 în 2006, 32 în 2007, 33 în 2008, 32 în 2009 şi 34 în 2010.

Conform sursei citate, medicii legişti au stabilit cauza morţii în urma examenelor toxicologice.

Pe de altă parte, medicii INML au raportat că, în 2012, în Bucureşti, au murit alte 16 persoane al căror deces poate fi asociat cu consumul de stupefiante.

"Au mai fost înregistrate 16 cazuri de deces la consumatori de droguri cunoscuţi, dar a căror cauză de deces a fost relaţionată cu patologii asociate sau consecutive consumului cronic de droguri, nu cu intoxicaţia", se arată în raportul ANA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici