Raport CE: ANI să demonstreze că poate face investigaţii fără interferenţe externe

ANI va avea nevoie să demonstreze că este capabilă să îşi extindă investigaţiile fără interferenţe externe, se arată în raportul CE publicat joi, în document notându-se că Agenţia a reuşit să respingă o încercare a unui membru din CNI de a influenţa o decizie într-un anumit caz.

17 afișări
Imaginea articolului Raport CE: ANI să demonstreze că poate face investigaţii fără interferenţe externe

Cătălin Macovei, preşedintele ANI (Imagine: Mediafax Foto)

"La ANI a fost atins obiectivul legat de personal prin angajarea a 60 de inspectori. În orice caz, investiţii în logistică, echipament, software şi resurse umane sunt încă necesare pentru ca ANI să dobândească deplină capacitate operaţională", se menţionează în raport.

CE notează că ANI a efectuat 1.500 de verificări şi a aplicat 470 de amenzi pentru necompletarea la timp a declaraţiilor de avere şi interese şi că a trimis în instanţă un caz şi alte 16 la procurori, cei investigaţi incluzând parlamentari, miniştri, primari, magistraţi, profesori universitari şi ofiţeri de poliţie.

"Agenţia a reuşit să respingă o încercare a unui membru din CNI de a influenţa o decizie într-un anumit caz", se arată în raport.

Potrivit Comisiei, ANI va avea nevoie să demonstreze că este capabilă să îşi extindă investigaţiile fără interferenţe externe şi cu deplina cooperare a altor instituţii ale statului. "Este prea devreme pentru a vedea dacă investigaţiile vor fi efectiv urmate de justiţie", se mai arată în document.

Citeşte şi:

Raport CE: Viteza progreselor în reforma justiţiei nu a fost menţinută

Raport CE: România să demonstreze eficienţă tratând cu rapiditate cazurile de înaltă corupţie

 

Raport CE: DNA continuă să demonstreze un parcurs pozitiv


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici