Raportul ANI prin care primarul Sibiului fusese declarat incompatibil, anulat

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate prin care primarul Sibiului, Astrd Fodor, a fost declarat incompatibil, decizia nefiind definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

310 afișări
Imaginea articolului Raportul ANI prin care primarul Sibiului fusese declarat incompatibil, anulat

Raportul ANI prin care primarul Sibiului fusese declarat incompatibil, anulat

Potrivit unui comunicat transmis de Curtea de Apel Alba Iulia, instanţa a admis contestaţia formulată de primarul Sibiului împotriva raportului ANI, care susţinea că Astrid Cora Fodor s-a aflat, cât a fost viceprimar, în incompatibilitate, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional "Samuel von Brukenthal" Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia formulată Astrid Fodor şi a dispus anularea raportul ANI.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În decembrie 2015, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) constata că 30 de aleşi locali, printre care şase primari şi 11 viceprimari, doi din Sibiu, sunt incompatibili, iar în două cazuri sunt indicii de fals în declaraţii şi conflict de interese de natură penală.

Stare de incompatibilitate a fost constatată inclusiv în cazul lui Astrid Cora Fodor, când era viceprimar. Aceasta s-ar fi aflat, potrivit ANI, în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 - 3 iulie 2014, întrucât a deţinut şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional "Samuel von Brukenthal" Sibiu şi pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

Astrid Fodor declara la vremea respectivă că este vorba despre "o aberaţie" generată de inadvertenţe legislative.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici