Răspunsul ANPC pentru Blue Air: au păcălit cu bună ştiinţă câteva sute de mii de pasageri

Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor susţine că reprezentanţii Blue Air aruncă petarde cu fum pentru a distrage atenţia după ce au păcălit câteva sute de mii de pasageri. Replica apare după ce şeful ANPC a fost acuzat de companie că a făcut declaraţii false.

557 afișări
Imaginea articolului Răspunsul ANPC pentru Blue Air: au păcălit cu bună ştiinţă câteva sute de mii de pasageri

Răspunsul ANPC pentru Blue Air: au păcălit cu bună ştiinţă câteva sute de mii de pasageri

Blue Air a formulat o plângere penală, înregistrată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, şi susţine că preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a făcut declaraţii false. În replică, Constantinescu vorbeşte despre o diversiune a reprezentanţilor Blue Air.

„După ce au păcălit cu bună ştiinţă câteva sute de mii de pasageri, după ce nu au rambursat câteva zeci de milioane de euro, după ce n-au respectat niciuna dintre măsurile stabilite de către Autoritatea noastră, iată că singurul lucru pe care dovedesc că pot să-l facă este să arunce petarde cu fum pentru a distrage atenţia de la ceea ce cu adevărat au făcut”, scrie în anunţul făcut joi de ANPC.

Şeful ANPC mai spune că a avertizat despre criza de la Blue Air.

„La începutul verii anunţăm că cei de la Blue Air se pregătesc să iasă de pe piaţă şi să descarce activitatea către o altă companie. Astăzi, această companie are deja un nume şi confirmă faptul că parte dintre acţionari au legătură cu compania sancţionată. Ori s-au nimerit lucrurile, ori acesta era adevărul încă de atunci. Mai mult decât atât, în materialele transmise de către noi structurilor de cercetare penală arătăm o anvergură mult mai mare decât ceea ce încearcă cu disperare să-mi aducă mie ca acuze”, a precizat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

În urmă cu două zile, ANPC a anunţat că a sancţionat Blue Air cu peste 10 milioane de lei pentru cursele anulate din 15 iunie până în prezent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anpc,
blue air,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici