Răspunsul primit de o femeie, după ce a solicitat salvamontiştilor să-i recupereze telefonul căzut de pe Vârful Negoiu

O femeie a sunat la Salvamont Argeş şi a solicitat să îi fie recuperat telefonul căzut, marţi, în Strunga Dracului, în timp ce era în drumeţie pe Vârful Negoiu, din Munţii Făgăraş. „Noi salvăm oameni”, i-a răspuns salvamontistul, însă femeia a insistat, spunând că poate plăti intervenţia.

5256 afișări
Imaginea articolului Răspunsul primit de o femeie, după ce a solicitat salvamontiştilor să-i recupereze telefonul căzut de pe Vârful Negoiu

Sursa FOTO: Profimedia

Salvamont Argeş a publicat, pe contul de Facebook, discuţia cu o femeie care a sunat pentru a-i fi recuperat telefonul căzut în Strunga Dracului. Pentru că salvamontistul i-a spus că nu este rolul Salvamont să recupereze telefoane, ci să salveze oameni, femeia a insistat, spunând că poate plăti intervenţia.

Redăm discuţia publicată de Salvamont Argeş pe Facebook:

„Din ciclul <Hai să ne distrăm împreună!>. Apel direct, astăzi (marţi – n.r.)... o voce feminină, plăcută, vioaie.

- Bună ziua, mă numesc... şi aş dori să vă cer ajutorul. Vă rog să mă ascultaţi...

Mă încordez şi mă gândesc cine e de serviciu, pe cine ştiu că e disponibil azi...

- Am urcat ieri pe Negoiu, prin Strunga Dracului.

Ups, îmi zic, colegii de la Negoiu ar fi mai aproape, până ajung cei din Cota 2000 şi Bâlea Lac.

- La coborâre, am scăpat telefonul pe un vâlcel lateral.

Ei, şi? Îmi zic...

- Care ar fi şansele să îl recuperez? Ştiţi, am informaţii foarte importante pentru mine în acel telefon!.

Nu-mi vine să cred...

- Zero, niciuna!, zic eu.

- Da, dar să ştiţi că i-am găsit carcasa, deci e pe acolo!

- Îmi pare rău, noi salvam oameni, nu căutăm telefoane într-un vâlcel înzăpezit, sub Negoiu. Acul în carul cu fân e nimic faţă de ce vreţi dumneavoastră!

- Nici dacă plătesc?

- Puteţi plăti un ghid montan ca să vă însoţească până acolo. Noi nu căutăm telefoane contra cost...

Vizibil dezamagită, uşor enervată, mă salută şi închide. Morala: dacă derapaţi cu autoturismul, dar nu sunteţi răniţi, dacă vă pierdeţi telefonul, dacă pică netul la cabană, vă rugăm să nu apelaţi Salvamont. Aţi putea bloca linia pentru o alarmă reală. Drum bun, în siguranţă, tuturor!”, scriu salvamontiştii din Argeş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici