Rata şomajului a fost în decembrie 2020 de 4,9%, în scădere cu 0,2% faţă de luna anterioară

  • În luna decembrie 2020, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost de 4,9%.
  • Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 75,1% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna decembrie 2020, a mai transmis INS.
96 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului a fost în decembrie 2020 de 4,9%, în scădere cu 0,2% faţă de luna anterioară

În luna decembrie 2020, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost de 4,9%, cu 0,2 puncte mai mică decât cea din luna precedentă, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit INS, numărul estimat al şomerilor pentru luna decembrie 2020 a fost de 450 de mii de persoane, în scădere faţă de luna precedentă, când a fost de 462 de mii de persoane, dar în creştere faţă de aceeaşi lună a anului anterior (366 de mii de persoane).

Pentru persoanele adulte, cu vârste cuprinse între 25şi 74 de ani, rata şomajului a fost estimată la 4,0% pentru luna decembrie 2020, fiind de 4,1% în cazul bărbaţilor şi de 3,8% în cel al femeilor.

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 75,1% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna decembrie 2020, a mai transmis INS.

Premierul Florin Cîţu susţine, referitor la aceste date, că Guvernul a reuşit anul trecut să stabilizeze economia şi să reducă impactul crizei asupra economiei.

„În 2020 economia globală a fost lovită de cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. România nu a fost ocolită. Am luat măsurile economice cele mai bune, deşi România pornea cu un handicap enorm: 8 ani de guvernare socialistă. Totuşi, am reuşit să stabilizăm economia şi să reducem la maxim impactul crizei asupra economiei noastre. Anul trecut am stabilizat economia. Anul acesta reparăm ce au distrus socialiştii”, a scris luni dimineaţa pe Facebook şeful Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici