RATB are un nou director. Viorel Popescu îl înlocuieşte pe Adrian Criţ

Noul director general al RATB este Viorel Popescu, care a fost ales în această funcţie, precum şi preşedinte al Consiliului de Administraţiei al regiei.

1973 afișări
Imaginea articolului RATB are un nou director. Viorel Popescu îl înlocuieşte pe Adrian Criţ

RATB are un nou director. Viorel Popescu îl înlocuieşte pe Adrian Criţ (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

Viorel Popescu a fost numit director general al RATB în şedinţa de joi de la sediul regiei.

Toţi membrii Consiliului de Administraţie au votat în unanimitate revocarea contracului de mandat încheiat între RATB şi Adrian Criţ, precum şi alegerea lui Viorel Popescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti.

Adrian Criţ, a fost revocat, marţi, de consilierii municipali din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al regiei.

Preşedintele de şedinţă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Călin Murg, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că schimbarea din funcţie a lui Adrian Criţ a fost propusă de Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, care a motivat că acesta nu a îndeplinit mai multe proiecte la care se angajase şi nu a gestionat bine greva de la RATB, din acest an.

Murg a spus că membrii Consiliului de Administraţie al RATB au dat ca exemplu proiectul cu ramele de tramvai care erau foarte scumpe.

"Am aflat cu surprindere despre decizia Consiliului General al Municipiului Bucureşti de a mă înlocui din funcţie, până la această oră nefiindu-mi comunicate oficial şi motivele. Nu mă voi lansa într-o controversă, deoarece, în cazul meu, rezultatele, îmbunătăţirile în ce piveşte transportul din Bucureşti se văd, circulă în faţa dumneavoastră", spunea Adrian Criţ, citat într-un comunicat de marţi al RATB.

El preciza că decizia CGMB nu a fost una tipic managerială, legată de rezultate sub aşteptări. "Modul de acţiune şi lipsa de comunicare, vădite în acest caz, mă duc cu gândul la practici dintr-o altă epocă, de care credeam că am scăpat", a mai spus Adrian Criţ.

Directorul general al RATB mai susţinea că în numai un an şi jumătate a adus schimbări importante în structura regiei, respectiv a redus posturile de conducere şi a restructurat zonele ineficiente, având acum cu circa 700 de salariaţi mai puţini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici