RATB suplimentează autobuzele de pe traseele deservite de metrou

RATB a anunţat că, marţi, când este anunţată greva angajaţilor Metrorex, va suplimenta cu 15-20% numărul autobuzelor care circulă în zonele deservite de reţeaua de metrou şi că pe cele patru trasee unde nu vor circula tramvaie vor fi introduse autobuze.

25 afișări
Imaginea articolului RATB suplimentează autobuzele de pe traseele deservite de metrou

RATB suplimentează autobuzele de pe traseele deservite de metrou (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de luni al RATB, având în vedere greva de solidaritate anunţată pentru marţi de către o parte a sindicaliştilor RATB care lucrează în transportul electric şi în urma cererii primarului general, s-a decis ca toate liniile regiei să fie acoperite cu mijloace de transport în comun.

Astfel, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Basarabia şi Calea Călăraşilor, unde în mod normal circulă tramvaiele 19, 40 şi 56, vor circula marţi autobuzele 619, 640 şi 656.

Pe Bulevardul Aerogării şi strada Barbu Văcărescu, unde circulă de obicei tramvaiul 5, va circula linia de autobuze 605 pe acelaşi traseu ca cel al tramvaiului.

Pe calea Giuleşti, unde în mod normal circul tramvaiul 44, va circula linia de autobuze 644. Totodată, în prelungirea Ferentari şi Calea Ferentari între Zeţari şi calea Rahovei, unde de obicei circulă tramvaiul 8, va circula linia 608.

Potrivit reprezentanţilor regiilor, traseele iniţiale ale autobuzelor şi ale trolebuzelor rămân neschimbate, iar în zonele deservite de reţeaua de metrou, liniile de autobuze vor funcţiona cu un parc suplimentar de 15-20%.

Reprezentanţii RATB mai precizează că în cazul în care va fi nevoie vor fi introduse pe traseu linii speciale care vor prelua bucureştenii din zonele aglomerate ale Capitalei.

Federaţia Sindicatelor din Transporturi Publice ATU România (care include sindicatele din Metrou si o parte din cele ale RATB) a anunţat luni că a scurtat greva de marţi cu patru ore, protestul urmând să se încheie la ora 12.00, nu la 16.00, cum fusese anunţat iniţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici