Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de creştere a bovinelor

Apa râului Crasna, din Satu Mare, prezenta modificări vizuale şi olfactive, susţin reprezentanţii Sistemelor de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare, care au identificat că problema vine de la dejecţiile de la o fermă de creştere a bovinelor.

176 afișări
Imaginea articolului Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de creştere a bovinelor

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de creştere a bovinelor. Sursa foto: Facebook/Apele Române Someş-Tisa

Reprezentanţilor Apele Române Someş-Tisa li s-a adus la cunoştinţă, duminică seara, că pe raza localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive.

Reprezentanţii Sistemelor de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare s-au deplasat imediat în teren şi au prelevat probe de apă din mai multe secţiuni.

„În urma investigaţiilor în teren, reluate astăzi (luni - n.r.), specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sălaj au identificat probleme în stocarea deşeurilor lichide provenite din activitatea de creştere a bovinelor. De pe un teren în pantă, acestea au fost antrenate de precipitaţii în râul Crasna. Unda de poluare s-a propagat în judeţul Satu Mare”, arată reprezentanţii Apele Române Someş-Tisa.

Angajaţii SGA Satu Mare continuă monitorizarea cursului de apă.

Aceştia menţionează că nu a fost identificată mortalitate piscicolă.

Specialiştii Laboratorului de Calitatea Apelor precizează că aplicarea procedurilor specifice pentru obţinerea rezultatelor analizelor implică parcurgerea unor etape de prelucrare a probelor, determinarea concentraţiilor şi verificarea rezultatelor, fiecare etapă necesitând anumite intervale de timp pentru fiecare indicator de calitate analizat. În urma centralizării rezultatelor analizelor, instituţia va comunica poluatorului tipul de sancţiuni care se vor aplica, conform prevederilor legale.

Cursul de apă este atent monitorizat în continuare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici