LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 658. Republicanii îl supără pe Zelenski / Europa, preocupată ce face cu banii adunaţi de la ruşi

  • Von der Leyen laudă reformele recente ale Ucrainei pe calea către UE.
  • Lovitură cu rachete ruseşti asupra Kievului, soldată cu 45 de răniţi.
  • Zelensky îşi reiterează opoziţia faţă de cedarea de teritorii către Rusia.
  • SUA vor continua să aprovizioneze Ucraina cu arme şi echipamente ”atâta timp cât vom putea”.
6730 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 658. Republicanii îl supără pe Zelenski / Europa, preocupată ce face cu banii adunaţi de la ruşi

Războiul din Ucraina, ziua 658.

UPDATE Von der Leyen laudă reformele recente ale Ucrainei pe calea către UE

”Raportul nostru privind extinderea de luna trecută a arătat progrese clare în toate etapele pe care le-am identificat”, a declarat von der Leyen în Parlamentul European înainte de summitul UE din 14-15 decembrie.

UPDATE Atacurile Rusiei au provocat moartea unei persoane şi rănirea altor 63 în ultima zi

Forţele ruse au desfăşurat atacuri împotriva a 12 regiuni din Ucraina în ultima zi, ucigând cel puţin o persoană şi rănind cel puţin 63, au raportat oficialii regionali la începutul zilei de 13 decembrie.

UPDATE Zelensky soseşte în Norvegia pentru o vizită neanunţată

Vizita are loc după mai multe zile de călătorii internaţionale ale lui Zelensky, care a vizitat Argentina pentru a participa la inaugurarea preşedintelui nou ales Javier Milei şi Washington, unde s-a întâlnit cu preşedintele Joe Biden şi cu cei mai importanţi lideri din Congres.

UPDATE Zelensky: ”Va exista un răspuns” la atacurile ruseşti de peste noapte asupra Kievului

”Rusia a dovedit încă o dată că este o ţară odioasă care trage rachete pe timp de noapte, încercând să lovească zone rezidenţiale, grădiniţe şi instalaţii energetice în timpul iernii”, a declarat preşedintele Volodymyr Zelensky.

UPDATE Media: Punctul de trecere a frontierei poloneze a fost deblocat, tranzitul se reia

Camioanele pot relua tranzitul prin frontieră "fără dificultăţi", a anunţat poliţia poloneză. Autorităţile locale poloneze au adăugat că există în continuare o coadă lungă, iar trecerea frontierei poate dura până la 32 de ore.

UPDATE Coreea de Sud vede semne că Coreea de Nord trimite muncitori în Rusia

Serviciul naţional de informaţii sud-coreean (NIS) a declarat că Coreea de Nord ar trimite lucrători în Rusia, a relatat agenţia de ştiri Yonhap la 12 decembrie.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 341.500 de soldaţi în Ucraina

Acest număr include 850 de pierderi suferite de forţele ruse chiar în ultima zi.

UPDATE 53 de răniţi în atacul rusesc de la Kiev

Un atac cu rachete ruseşti împotriva Kievului în primele ore ale zilei de 13 decembrie a rănit 53 de persoane, a anunţat primarul Vitali Klitschko prin intermediul canalului său oficial de Telegram. Cel puţin 20 de persoane au fost transportate la spital, inclusiv doi copii.

UPDATE Forţele Aeriene: Ucraina doboară 10 drone şi 10 rachete lansate de Rusia în cursul nopţii

Forţele ucrainene au doborât 10 drone "kamikaze" Shahed şi 10 rachete balistice lansate de Rusia în cursul nopţii, a anunţat Forţele Aeriene în dimineaţa zilei de 13 decembrie. Dronele au fost lansate din Crimeea ocupată, aproape toate au fost doborâte deasupra regiunii Odesa.

UPDATE Lovitură cu rachete ruseşti asupra Kievului, soldată cu 45 de răniţi

Atacul cu rachete ruseşti din primele ore ale zilei de 13 decembrie a rănit cel puţin 45 de persoane în cartierul Dniprovskyi din oraş, a anunţat primarul Vitali Klitschko prin intermediul canalului său oficial Telegram. Optsprezece persoane au fost transportate la spital, inclusiv doi copii.

UPDATE Rusia atacă Odesa, provocând 2 răniţi

Forţele ruse au lansat un atac cu drone în Odesa în cursul serii de 12 decembrie, rănind 2 civili, au anunţat Forţele de Apărare din sudul Ucrainei pe Telegram.

UPDATE Zelensky îşi reiterează opoziţia faţă de cedarea de teritorii către Rusia

În timpul unei conferinţe de presă cu preşedintele Joe Biden la Washington, preşedintele Volodymyr Zelensky a abordat întrebarea dacă Ucraina ar fi dispusă să cedeze teritorii de dragul păcii, calificând ideea drept "nebunie absolută".

UPDATE Biden: SUA vor continua să aprovizioneze Ucraina cu arme şi echipamente ”atâta timp cât vom putea”

În timpul unei conferinţe de presă cu preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky şi cu preşedintele american Joe Biden, la Washington, preşedintele Biden a declarat că SUA "vor continua să furnizeze Ucrainei arme şi echipamente critice atâta timp cât vom putea".

UPDATE Biden alocă un pachet de ajutor de 200 de milioane de dolari pentru Ucraina

Casa Albă a alocat 200 de milioane de dolari în fonduri de retragere pentru Ucraina, i-a spus preşedintele american Joe Biden preşedintelui Volodymyr Zelensky în timpul vizitei sale la Washington D.C., la 12 decembrie.

UPDATE Bloomberg: Orban ar putea debloca pachetul de ajutor pentru Ucraina în schimbul eliberării de fonduri UE pentru Ungaria

Ungaria este deschisă să deblocheze un pachet uriaş de fonduri UE pentru Ucraina în schimbul deblocării de fonduri UE pentru Budapesta, a declarat consilierul politic al premierului ungar Viktor Orban pentru Bloomberg, la 12 decembrie.

UPDATE Reuters: Serviciile secrete americane raportează că Rusia a pierdut 90% din forţa iniţială de dinaintea invaziei în Ucraina

Rusia a pierdut 315.000 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei la scară largă, reprezentând aproape 90% din efectivele militare pe care le avea în februarie 2022, a relatat Reuters la 12 decembrie, citând un raport declasificat al serviciilor de informaţii americane.

UPDATE Slovacia este pregătită să sprijine lansarea negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

După ce a evaluat progresul reformelor din Ucraina, Slovacia este "pregătită să sprijine deschiderea negocierilor de aderare", a declarat ministrul slovac de externe Juraj Blanar la Bruxelles, la 12 decembrie.

Preşedintele Camerei SUA îl îngheaţă pe Zelenski: Nu ne vom răzgândi

Preşedintele Camerei, republicanul Mike Johnson, a calificat întâlnirea cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky drept „bună”, dar a spus că poziţia sa cu privire la ajutorul militar, îngheţată de republicani, „nu se schimbă”. „De la început - a explicat Johnson - de când am preluat mandatul, am avut nevoie de claritate cu privire la ceea ce facem în Ucraina, dar şi să vedem o schimbare de viteză în abordarea situaţiei de la graniţa cu Mexic care este cu adevărat dezastruoasă, dar am reuşit. nici." „Cheltuirea banilor contribuabililor – a adăugat el – trebuie să meargă mai întâi către securitatea internă”.

Comisia UE prezintă o propunere de utilizare a profiturilor din activele ruseşti

Comisia Europeană a prezentat o primă propunere de utilizare a profiturilor suplimentare generate de activele publice îngheţate ale Rusiei şi de a le aloca pentru redresarea şi reconstrucţia Ucrainei. Propunerea nu a fost încă făcută publică, deoarece este o chestiune delicată din cauza repercusiunilor pe care le are asupra pieţelor şi pentru că nu a primit încă aprobarea din partea Consiliului, care necesită unanimitate. Aceasta se ridică la aproximativ 200 de miliarde imobilizate în instituţiile financiare ale UE, în special Euroclear. Aceste profituri vor intra acum într-un „cont dedicat”. Tocmai pentru că nu pot fi distribuite şi atinse, aceste bunuri generează interes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici