Războiul din Ucraina, ziua 668. Armata ucraineană a doborât nouă drone ruseşti. Slovacia e convinsă că Ucraina nu va câştiga războiul cu toate armele din lume / Olanda nu e de acord şi trimite F-16

Rusia şi Ucraina îşi contruiesc atacurile cu drone kamikaze.

31144 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 668. Armata ucraineană a doborât nouă drone ruseşti. Slovacia e convinsă că Ucraina nu va câştiga războiul cu toate armele din lume / Olanda nu e de acord şi trimite F-16

Războiul din Ucraina, ziua 668.

UPDATE Atacul rusesc în regiunea Dnipropetrovsk a rănit un bărbat

Forţele ruseşti au atacat districtul Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk Oblast cu artilerie şi drone kamikaze pe 23 decembrie, a anunţat guvernatorul Serhii Lysak. Un bărbat a fost spitalizat.

UPDATE Umerov: Ministerul Apărării analizează posibilitatea de a trimite convocări militare online

Ministerul Apărării ia în considerare trimiterea online a citaţiilor militare pentru ucrainenii din ţară şi din străinătate, a declarat ministrul Apărării, Rustem Umerov, pentru Suspilne.

UPDATE Explozii zguduie Khersonul, provocând mai multe incendii

Mai multe incendii ard în mai multe cartiere rezidenţiale din Kherson după "lovituri în masă" ale forţelor ruse în seara zilei de 23 decembrie, a anunţat şeful administraţiei militare a oraşului pe Telegram.

UPDATE Un atac cu dronă rusească a ucis o persoană în regiunea Kherson

 Un atac cu drone ruseşti a ucis o persoană în vârstă de 69 de ani în satul Stanislav din regiunea Kherson pe 23 decembrie, a anunţat guvernatorul Oleksandr Prokudin.

UPDATE NYT: Putin este deschis la încetarea focului dacă Rusia păstrează teritoriile ocupate

Încetarea focului dorită de Putin ar însemna că Rusia ar păstra teritoriile pe care le ocupă ilegal în Ucraina, unde populaţia este supusă la răpiri şi execuţii. Ucraina şi-a prezentat "formula de pace" în 10 puncte în noiembrie 2022. Unul dintre punctele cheie, ca precondiţie pentru începerea discuţiilor de pace, este retragerea completă a trupelor ruseşti de pe teritoriul ucrainean.

UPDATE Au fost raportate explozii în Dnipro, Kryvyi Rih, Kropyvnytskyi

Rusia a atacat Kropyvnytskyi cu rachete balistice din Crimeea ocupată de Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene, Iurii Ihnat, la televiziunea naţională. O rachetă rusă a fost doborâtă în apropiere de Dnipro, potrivit guvernatorului Serhii Lysak.

UPDATE Estonia este pregătită să ajute la mobilizarea cetăţenilor ucraineni dacă va fi nevoie

Ministrul estonian de interne Lauri Laanemets a declarat că Estonia este pregătită să ajute la mobilizarea cetăţenilor ucraineni dacă Ucraina va solicita acest lucru, potrivit ziarului estonian Postimees.

UPDATE Ucraina a doborât 9 drone ruseşti vineri

Forţele ucrainene au doborât nouă drone ruseşti de tip Shahed în regiunile Odesa şi Khmelnytskyi la sfârşitul zilei de 22 decembrie, au anunţat reprezentanţii Forţelor Aeriene ucrainene pe Telegram.

Şapte drone au fost distruse deasupra regiunii Odesa, iar alte două au fost doborâte deasupra regiunii Khmelnytskyi, potrivit autorităţilor regionale.

Nu au fost raportate victime în atacurile de vineri seară.

UPDATE Kievul afirmă că Rusia a pierdut 352.390 de soldaţi de la începutul războiului

Rusia a pierdut 352.390 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat, sâmbătă, Statul Major General al forţelor armate ucrainene.

Acest număr include 1040 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 5.854 de tancuri, 10.871 de vehicule blindate de luptă, 10.995 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 8.286 de sisteme de artilerie, 932 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 611 sisteme de apărare aeriană, 327 de avioane, 324 de elicoptere, 6.384 de drone, 22 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

UPDATE UPDATE Germania trimite muniţii şi echipamente de deminare în Ucraina

Germania a transferat un ajutor militar suplimentar Ucrainei, inclusiv muniţie pentru tancuri, echipamente de deminare, a anunţat guvernul german.

Germania a sprijinit în mod constant Ucraina cu livrări de arme şi echipamente de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei.

Cea mai recentă livrare include muniţie pentru tancurile Leopard, trei sisteme antiaeriene Gepard suplimentare şi încă două tancuri de deminare Wisent.

Premierul slovac: Kievul nu va câştiga nici cu toate armele din lume

Conflictul dintre Rusia şi Ucraina este de nerezolvat din punct de vedere militar şi pariul iniţial al ţărilor occidentale de a furniza Kievului cu arme şi bani a eşuat. Prim-ministrul slovac Robert Fico a declarat acest lucru, după cum a raportat canalul de Telegram al UNIAN.

„Trebuie să înfruntăm adevărul şi să spunem că Ucraina nu are suficiente forţe pentru a inversa situaţia militar şi nu este capabilă să facă vreo contraofensivă. Putem turna acolo toate armele din lume, toţi banii, iar Rusia nu va fi niciodată învinsă militar. Între 2023 şi 2024, veţi vedea că Rusia începe să dicteze termenii rezolvării acestui conflict”, a declarat Fico.

Potrivit premierului slovac, Rusia se confruntă cu sancţiuni „cu siguranţă neplăcute pentru poporul său, dar nu trebuie să creadă că un cetăţean rus este îngrijorat dacă nu poate cumpăra un telefon american: la urma urmei, va cumpăra un telefon chinezesc şi problema se va rezolva”, a conchis Fico.

Drone kamikaze ruseşti deasupra Odessei

Oraşul Odessa, din sudul Ucrainei, a fost atacat vineri seară de mai multe drone ruseşti. Potrivit relatărilor din presa locală, s-au auzit numeroase explozii, atribuite iniţial utilizării apărării aeriene. Apărarea a raportat anterior apropierea mai multor valuri de drone kamikaze deasupra Mării Negre şi a îndemnat locuitorii oraşului şi împrejurimile acestuia să caute adăpost. Alerte aeriene au fost emise şi în alte regiuni ale Ucrainei.

12 răniţi în Doneţk în urma atacului cu drone 

12 persoane au fost rănite vineri într-un atac cu dronă ucraineană în regiunea de est Doneţk, controlată parţial de forţele ruse. Autorităţile regionale au făcut cunoscut acest lucru. „Un proiectil lansat dintr-o dronă în districtul Kirov a rănit astăzi 12 persoane”, a declarat Denis Pushilin, şeful administraţiei pro-ruse, pentru Telegram.

Olanda va furniza Kievului 18 dintre cele 42 de avioane F-16 ale sale

Ţările de Jos vor furniza Ucrainei 18 dintre cele 42 de avioane F-16 ale sale, a declarat premierul interimar Mark Rutte, după o conversaţie telefonică cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski: „L-am informat pe preşedintele Zelenski despre decizia guvernului nostru de a pregăti 18 avioane de vânătoare F-16 pentru a fi livrate în Ucraina”.

Kiev: 3 bombardiere ruseşti de vânătoarea au fost distruse

„Astăzi, avioanele ucrainene au distrus trei vânătoare-bombardiere ruseşti Su-34 care se îndreptau spre sud”. Acest lucru a fost declarat de comandantul Forţelor Aeriene ale Forţelor Armate ucrainene, generalul locotenent Nikolai Oleshchuk la Telegram. Ştirea a fost relansată de Pravda ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici