Războiul din Ucraina, ziua 716. România, pe buzele lui Putin: După cel de-al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit o parte din teritoriile polonez, maghiar şi românesc. Ucraina este un stat artificial creat de voinţa lui Stalin / Liderul de la Kremlin a comentat posibila invadare a două ţări NATO

Înfrângerea Rusiei în Ucraina este imposibilă şi Ucraina este un stat artificial care a ascultat ordinele Occidentului, sunt opiniile lui Vladimir Putin din interviul cu Tucker Carlson.

10130 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 716. România, pe buzele lui Putin: După cel de-al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit o parte din teritoriile polonez, maghiar şi românesc. Ucraina este un stat artificial creat de voinţa lui Stalin / Liderul de la Kremlin a comentat posibila invadare a două ţări NATO

UPDATE Volodimir Zelenski a numit un nou şef al statului major, după schimbarea şefului armatei

UPDATE Ucraina acuză Rusia de folosirea de substanţe toxice pe câmpul de luptă

UPDATE Putin spune că Ucraina a fost mereu parte din Rusia. „Timp de decenii, Republica Sovietică Ucraineană s-a dezvoltat ca parte a URSS-ului”

UPDATE Umerov are prima întâlnire cu Syrskyi în calitate de comandant-şef

Ministrul apărării Rustem Umerov a avut prima întâlnire cu generalul Oleksandr Syrskyi după numirea acestuia în funcţia de nou comandant-şef al Ucrainei, pentru a discuta planurile pentru forţele armate ale ţării în 2024, a anunţat Ministerul Apărării la 9 februarie.

UPDATE Forţele de ordine îl acuză pe fostul oficial SBU de răpirea şi torturarea locuitorilor din Melitopol

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), în coordonare cu Biroul de Stat pentru Investigaţii, a acuzat oficial un fost oficial SBU acuzat de răpirea şi torturarea rezidenţilor locali din Melitopolul ocupat, a anunţat SBU la 9 februarie.

UPDATE Membrii Camerei Reprezentanţilor din SUA îşi exprimă sprijinul "copleşitor" pentru ajutorul acordat Ucrainei în timpul unei vizite la Kiev

Patru membri ai Camerei Reprezentanţilor din SUA au sosit în Ucraina la 9 februarie pentru a se întâlni cu preşedintele Volodymyr Zelensky şi pentru a asigura Kievul de sprijinul continuu pentru ţară, în condiţiile în care continuarea ajutorului militar rămâne blocată în Congres.

UPDATE Ambasador: Ucraina se confruntă cu o "lipsă critică" de rachete şi echipamente militare

Ucraina se confruntă cu o "lipsă critică" de echipamente militare, inclusiv rachete, îndemnându-i pe legislatorii americani să susţină un pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, a declarat ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Oksana Markarova, într-un interviu acordat Bloomberg publicat pe 8 februarie.

UPDATE Media: Rusia importă puşti Beretta italiene în ciuda sancţiunilor

Dintre toate armele furnizate Rusiei cu încălcarea sancţiunilor, aproape jumătate au fost fabricate de companii deţinute de Beretta, potrivit anchetei.

UPDATE Syrskyi îşi dezvăluie priorităţile în calitate de nou comandant-şef al Ucrainei

Noul comandant-şef al Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, care l-a înlocuit pe generalul Valerii Zaluzhnyi, şi-a expus priorităţile în gestionarea războiului, care va intra în curând în al treilea an.

UPDATE Norvegia intenţionează să livreze Ucrainei sisteme suplimentare de apărare antiaeriană NASAMS

Norvegia a anunţat la 9 februarie că a cerut parlamentului să livreze Ucrainei încă 10 lansatoare norvegiene avansate de rachete sol-aer (NASAMS) şi patru centre de control al focului.

UPDATE Finlanda aprobă un pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de peste 200 de milioane de dolari

Preşedintele finlandez a dat undă verde pachetului pe 9 februarie, pe baza propunerii guvernului. Astfel, ajutorul militar total acordat Ucrainei de către ţara nordică se ridică la 1,8 miliarde de euro (1,94 miliarde de dolari).

UPDATE Un purtător de cuvânt al Pentagonului lasă să se înţeleagă că apărarea aeriană americană continuă să ajungă în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder, a lăsat să se înţeleagă la 9 februarie că rachetele de apărare aeriană şi alte capacităţi continuă să ajungă în Ucraina în cadrul Iniţiativei de asistenţă pentru securitatea Ucrainei (USAI).

UPDATE Ministrul justiţiei şi ambasadorii G7 discută reformele în domeniul aplicării legii

În timpul întâlnirii cu ministrul justiţiei, ambasadorii ar fi subliniat importanţa reformelor în domeniul judiciar şi al aplicării legii pentru a stimula investiţii mai mari şi sprijin din partea comunităţii internaţionale.

Putin: Trump se întoarce? Am avut o relaţie bună cu el

„Am avut o relaţie bună cu Trump, nu este o chestiune de conducere în relaţiile dintre SUA şi Rusia, este o chestiune de mentalitate”. Vladimir Putin a spus acest lucru într-un interviu cu fostul prezentator Fox, Tucker Carlson. Liderul de la Kremlin a amintit că a avut „o relaţie excelentă cu Bush. Ştiu că în Statele Unite a fost portretizat ca un fel de băiat de la ţară care nu înţelegea nimic. Vă asigur că nu este cazul. Cred că a făcut multe greşeli faţă de Rusia, dar a  presiune pe europeni”. „Nu era mai rău decât orice alt politician american, rus sau european şi a înţeles ce face mai bine decât ceilalţi. Am avut şi o relaţie personală bună cu Trump”, a subliniat Putin. 

Putin: Înfrângerea Rusiei în Ucraina este imposibilă

„Înfrângerea Rusiei în Ucraina este imposibilă”. Vladimir Putin a spus acest lucru într-un interviu cu fostul prezentator Fox, Tucker Carlson. „În aprilie 2022, totul era gata pentru sfârşitul războiului, dar Occidentul a forţat Kievul să nu cedeze”, a zis Putin.

Putin: se poate ajunge la un acord cu jurnalistul WSJ

Vladimir Putin deschide posibilitatea de a-l elibera pe Evan Gershkovich, jurnalistul Wall Street Journal arestat cu luni în urmă. „Se poate ajunge la o înţelegere pentru eliberarea lui”, a spus el într-un interviu cu fostul prezentator Fox, Carlson Tucker. „Nu există niciun tabu în această problemă. Suntem dispuşi să o rezolvăm, dar există nişte termeni care trebuie discutaţi prin canale speciale. Cred că se poate ajunge la un acord”, i-a spus Putin lui Carlson despre Gershkovich, care a fost arestat în martie şi ulterior acuzat de spionaj.

Putin: Ucraina este un stat artificial

„Bolşevicii au creat Ucraina sovietică, care până atunci nu exista deloc. Ucraina este un stat artificial”. Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat acest lucru în interviul său cu Carlson, reluat de agenţiile de presă ruse. Putin crede că „restabilirea relaţiilor dintre popoarele Rusiei şi Ucrainei va dura mult timp, dar se va întâmpla”. Pentru Putin, „după cel de-al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit o parte din teritoriile polonez, maghiară şi româneasc. Ucraina, într-un anumit sens, este un stat artificial creat de voinţa lui Stalin. Ucraina sovietică a primit un număr mare de teritorii care nu au avut niciodată vreo legătură cu ea, în primul rând regiunea Mării Negre”.

Putin: invadarea Poloniei sau a Letoniei este exclusă

„Invadarea Poloniei sau Letoniei este exclusă”. Vladimir Putin a spus acest lucru într-un interviu cu fostul prezentator de ştiri Fox Carlson Tucker.

Putin, sarcastic cu Biden: nu-mi amintesc când am vorbit cu el

„Biden? Nu-mi amintesc când a fost ultima dată când am vorbit cu el”. Aşa a răspuns Vladimir Putin, pe un ton sarcastic, la interviul cu fostul prezentator de ştiri Fox Carlson Tucker. „Nu îmi amintesc totul”, a adăugat el.

Putin: Ucraina a ascultat ordinele Occidentului

„Planurile de pace au fost aproape finalizate, dar Ucraina le-a aruncat şi a ascultat până la urmă ordinele Occidentului de a lupta împotriva Rusiei”. Vladimir Putin a spus acest lucru într-un interviu cu fostul prezentator de ştiri Fox, Carlson Tucker, publicat pe site.

Putin: Serviciile de informaţii americane au sabotat North Stream

Preşedintele rus Vladimir Putin consideră că sabotarea Nord Stream a fost efectuată de serviciile secrete americane. El a mai declarat că a fost surprins de tăcerea Germaniei pe această temă. Tass scrie asta, citând acelaşi interviu al lui Putin cu Carlson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici