RAZIE de amploare la taximetriştii de pe lângă şase aeroporturi din ţară

Poliţiştii au verificat, în cadrul unei acţiuni, nu mai puţin de 160 de taximetrişti care erau pe lângă şase aeroporturi din ţară, pentru a preveni şi combate taximetria ilegală.

2290 afișări
Imaginea articolului RAZIE de amploare la taximetriştii de pe lângă şase aeroporturi din ţară

RAZIE de amploare la taximetriştii de pe lângă şase aeroporturi din ţară

Sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

În doar două ore, au fost aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.435 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 45 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 9 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 7 pentru alte abateri, transmite Poliţia Română.

De asemenea, pe parcursul activităţilor desfăşurate, au fost dispuse trei măsuri de reţinere a certificatului de înmatriculare auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici