Razie în Capitală: 30 permise reţinute. Descoperirea poliţiei în maşina unui tânăr care consumase cocaină. VIDEO

Poliţiştii din Capitală au reţinut 30 de permise pentru conducere sub influenţa alcoolului şi depăşirea vitezei. Un tânăr s-a ales cu dosar penal după ce consumase cocaină, fiind găsite în maşina sa şi 60 de pastile albastre, 3 plicuri cu substanţă albă şi 270 grame de substanţă vegetală.

4646 afișări
Imaginea articolului Razie în Capitală: 30 permise reţinute. Descoperirea poliţiei în maşina unui tânăr care consumase cocaină. VIDEO

Razie în Capitală: 30 permise reţinute, un dosar penal pentru cocaină la volan şi deţinere de droguri

În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principalele artere din Bucureşti pentru a depista şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, precum şi verificarea legalităţii efectuării transportului public de persoane în regim taxi.

„Au fost aplicate 200 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 107.700 lei, din care 27 de sancţiuni au fost aplicate la legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.
Au fost reţinute 30 permise de conducere, cele mai multe pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, nerespectarea regimului legal de viteză şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric”, transmite Brigada Rutieră.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive, precum şi pentru deţinere de droguri.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere transmit şi câteva exemple:

1. În jurul orei 03.00, un bărbat în vârstă de 29 de ani a condus un autovehicul pe Splaiul Independenţei, aflându-se influenţa substanţelor psihoactive. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive (cocaină).

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost găsite: aproximativ 270 gr. de substanţă vegetală, aproximativ 60 de pastile de culoare albastră, 3 plicuri ce conţineau peste 2.6 gr. substanţă albă, un cântar de culoare neagră, un grinder rotund de culoare gri, o lingură metal, o cutie cu foi pentru ţigarete, o cutie ce conţine plicuri pentru ambalare.

Şoferul a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice. A fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de către persoane aflate sub influenţa substanţelor psihoactive, precum şi pentru deţinere de droguri, prev. de Lg. 143/2000. Drogurile au fost sigilate, urmând a fi predate structurilor abilitate în vederea continuării cercetărilor.

2. În jurul orei 01:00, un bărbat în vârstă de 38 de ani a condus un autovehicul pe Şoseaua Alexandriei, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost depistat de poliţiştii Secţiei 19 Poliţie şi a fost testat cu aparatul Alcooltest care a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana a fost transportată la INML în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

3. În jurul orei 01.30, a fost depistat un bărbat în vârstă de 27 de ani, care efectua transport de persoane contra-cost, pe Bd. Regina Elisabeta-Bd. I.C.Brătianu, fără să deţină autorizaţie taxi sau copie conformă valabilă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, totodată dispunându-se şi suspendarea dreptului de utilizare a acestui autovehicul, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici