Razie pentru evacuarea chiriaşilor ilegali, în sectorul 2 al Capitalei

Poliţia Comunitară şi asistenţi sociali ai Primăriei sectorului 2 au identificat, vineri, într-un imobil din Bulevardul Pache Protopopescu, 20 de persoane care locuiau ilegal, din care nouă copii, arme albe, printre adulţii identificaţi fiind şi o persoană cercetată pentru furt şi violenţă.

177 afișări
Imaginea articolului Razie pentru evacuarea chiriaşilor ilegali, în sectorul 2 al Capitalei

Razie pentru evacuarea chiriaşilor ilegali, în sectorul 2 al Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)

În timpul raziei au fost găsite şi trei albe albe - două săbii şi o baionetă militară, informează Primăria sectorului 2.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 48 de ani din judeţul Constanţa care se afla în evidenţele poliţiei ca fiind urmărit şi cercetat penal pentru infracţiunile de furt şi violenţă, a fost descoperit în casa percheziţionată.

Potrivit autorităţilor locale de sector, niciuna dintre persoanele identificate în imobilul din bulevardul Pache Protopopescu 94 nu avea domiciliul pe raza sectorului 2. Angajaţii direcţiei de Asistenţă Socială au dispus ca trei din cei nouă minori, care au vârste cuprinse între 0 şi 2 ani, să fie trimişi împreună cu mamele lor la Institul de Ocrotire a Mamei şi Copilului şi vor fi ulterior integraţi în cadrul Centrului maternal "Casa din tei" din sectorul 2.

Alţi patru minori cu vârsta peste 2 ani au fost trimişi la centrul de plasament Cireşarii din sectorul 2 şi ulterior va fi începută procedura de decădere a părinţilor din drepturile părinteşti.

"Din declaraţiile luate la faţa locului a rezultat că părinţii acestora sunt plecaţi de aproximativ trei ani în Italia, iar copiii erau forţaţi de unchiul lor să cerşească", mai precizează sursa citată.

Totodată, alţi doi minori au fost cazaţi la adăpostul Dănilă Prepeleac.

Autorităţile locale ale sectorului 2 au sancţionat proprietarii imobilului din Bulevardul Pache Protopopescu cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Primăria sectorului 2 va continua campania de evacuare a chiriaşilor ilegali din Capitală pentru eradicarea fenomenului infracţional, se arată în încheierea comunicatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici