Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, avertizează: Începe şcoala, despre ventilaţie în şcoli nu avem noutăţi

  • Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş trage un semnal de alarmă cu puţin timp înainte de începerea anului şcolar.
  • Despre ventilaţie în şcoli nu avem noutăţi, deşi sistemele de filtrare a aerului pot să scadă semnificativ transmiterea virusului SARS-CoV-2, spune specialistul.
3069 afișări
Imaginea articolului Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, avertizează: Începe şcoala, despre ventilaţie în şcoli nu avem noutăţi

Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, avertizează: Începe şcoala, despre ventilaţie în şcoli nu avem noutăţi

Potrivit lui Răzvan Cherecheş, sistemele care filtrează aerul pot să scadă propagarea virusului cu circa 65%.

„Începe şcoala în septembrie şi despre ventilaţie în şcoli nu avem noutăţi, din nefericire. Sistemele de filtrarea aerului cu HEPA pot să scadă cu 65% transmiterea COVID în spaţiile închise”, a explicat Răzvan Cherecheş, pe Facebook.

Expertul în sănătate publică mai spune că sistemele ar trebui să fie montate în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă şcolile. De asemenea, sistemul trebuie să fie extins la toate clădirile în care se adună mulţi oameni.

„Da, ştiu, că nu avem toalete la toate şcolile din România, dar ar trebui să începem măcar să discutăm despre aerul din sălile de clasă, birouri, restaurante - să încercăm să găsim soluţii măcar într-o parte din spaţiile închise”, a precizat Cherecheş.

Sistemele de ventilaţie trebuie să fie montate cu prioritate înainte de sezonul rece, avertizează Răzvan Cherecheş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici