Reacţia Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, după ce ministrul Sorina Pintea a spus că a fost cumpărat un RMN pentru spitalul de copii, peste care plouă

Reprezentanţii Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” au reacţionat, pe Facebook, după ce ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a spus că a fost achiziţionat un RMN din fonduri publice, peste care plouă: „A fost furnizat Spitalului Marie Curie (...) care nu dispunea de spaţiu adecvat”.

5552 afișări
Imaginea articolului Reacţia Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, după ce ministrul Sorina Pintea a spus că a fost cumpărat un RMN pentru spitalul de copii, peste care plouă

Reacţia Asociaţiei „Dăruieşte Viaţa”, după ce ministrul Sorina Pintea a spus că a fost cumpărat un RMN pentru spitalul de copii, peste care plouă

Reprezentanţii Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” spun, pe Facebook, că aparatul RMN a fost furnizat Spitalului Marie Curie în martie 2019 şi nu Asociaţiei, însă Spitalul nu avea un spaţiu adecvat pentru instalarea şi funcţionarea acestuia în bune condiţii.

„Decizia comună, a conducerii spitalului şi a noastră, a fost să amenajăm cu celeritate un compartiment în corpul nou, aflat în construcţie. La momentul livrării aparatului, medicii au constatat că proiectul de dotare, realizat de Minister, nu este adaptat întocmai specificului spitalului, respectiv tratarea copiilor între 0-18 ani. Astfel că lipseau instalaţiile necesare anesteziei pe timpul investigaţiilor RMN la copii (fluide medicale, evacuare etc.), radioprotecţia suplimentară şi aparatele de aer condiţionat prevăzute erau de uz comercial, nicidecum specifice spaţiilor medicale”, spun cei de la „Dăruieşte Viaţa”.

Potrivit acestora, pentru a remedia aceste neconformităţi executantul ales de Ministerul Sănătăţii a avut intervenţii repetate asupra spaţiului amenajat, lucru ce a afectat hidroizolaţia exterioară.

„Precizam că niciun spaţiu interior, niciun echipament şi nicio instalaţie nu au fost afectate de ploaie sau alte condiţii meteo nefavorabile. În acest moment se realizează lucrările de remediere a hidroizolaţiei”, mai spun reprezentanţii Asociaţiei.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a spus, vineri, că statul nu se poate implica în gestionarea banilor privaţi, dar e dator să se implice în gestionarea banilor publici.

„Eu pot să vă spun că statul român nu se poate implica în a gestiona bani privaţi, dar el are obligaţia să se implice în gestionarea banilor publici şi atunci când trebuie să facă o investiţie din bani publici, trebuie să se asigure că totul e în regulă (...) S-a spus că noi nu vrem să dăm bani pentru aparatură, am dat un RMN, peste care plouă în acest moment”, a spus Pintea.

Taguri:
rmn,
ms,
spital

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici