Reacţia clinicii din Piteşti, în cazul copilului mort: Dezinformarea, mai importantă decât adevărul

  • Reprezentanţii clinicii aşteaptă rezultatul anchetelor.
  • „Dezinformarea s-a dovedit mai importantă decât căutarea adevărului”.
  • Dosarul copilului mort a fost preluat, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti
6330 afișări
Imaginea articolului Reacţia clinicii din Piteşti, în cazul copilului mort: Dezinformarea, mai importantă decât adevărul

Reacţia clinicii din Piteşti, în cazul copilului mort: Dezinformarea, mai importantă decât adevărul

Reprezentanţii clinicii din Piteşti au reacţionat pe Facebook în cazul copilului de 4 ani care a murit după ce i s-a făcut anestezie generală şi susţin că aşteaptă rezultatul anchetelor desfăşurate în acest caz: „Dezinformarea s-a dovedit mai importantă decât căutarea adevărului”.

Reprezentanţii clinicii stomatologice în care copilului de 4 ani i s-a făcut anestezie generală au reacţionat pe Facebook şi spun că ceea ce s-a întâmplat este „dureros, greu de acceptat şi de înţeles”.

„Ştim că toată lumea aşteaptă o reacţie de la noi şi, mai mult decât orice, ne dorim să înţelegeţi că ne este la fel de greu ca fiecăruia dintre dvs. să înţelegem şi să acceptam ceea ce s-a întâmplat în clinica noastră. O clinică în care sunt trataţi şi copiii noştri, ai colegilor, prietenilor şi cunoştinţelor noastre. Inainte de toate, suntem oameni şi părinţi - de aceea ceea ce s-a întâmplat în casa noastră este atât de dureros, de greu de acceptat, atât de greu de trăit şi de înţeles. În aceste momente, gândurile şi inimile noastre sunt însă alături de părinţi, nu facem decât să ne rugăm să aibă putere şi linişte”, au scris reprezentanţii clinicii pe reţeaua de socilizare.

Aceştia susţin că aşteaptă rezultatele anchetelor în derulare şi se plâng de dezinformarea, speculaţiile şi goana după senzaţional care au apărut după acest caz.

„Ne dorim mai mult decât oricine să înţelegem ce s-a întâmplat, aşteptăm rezultatul investigaţiilor şi anchetelor în curs, sperăm din tot sufletul ăa vor aduce răspunsurile pe care toată lumea le aşteaptă şi că nu vor lăsa loc de alte interpretări. Căci, din păcate, până în acest moment, dezinformarea, speculaţiile şi goana după senzaţional s-au dovedit o dată în plus mai importante decât căutarea adevărului”, se mai arată în postare.

Zeci de oameni au comentat la postare.

„A murit un copil! Oare când ne mai trezim şi noi şi o să fiţi doctori mai întâi de toate, să iubiţi meseria ce o faceţi, nu doar banii!”, spune un bărbat.

„Aţi distrus atât medicul cât şi familia. Era de datoria voastră să aveţi minimul necesar pentru a resuscita micuţul şi nu să aşteptaţi salvarea să aducă cele necesare pentru intubare. Păcat de medic şi de familie. Dacă era intubat la timp avea şanse acel copil”, a scris o femeie.

Un copil de patru ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce i s-a făcut anestezie generală în cabinetul stomatologic din Piteşti. Ulterior, organele sale au cedat unul câte unul, iar micuţul a murit, miercuri, în Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

El a fost sedat cu propofol, aceeaşi substanţă care i-a provocat decesul şi cântăreţului Michael Jackson, a explicat un medic anestezist.

Dosarul copilului mort a fost preluat, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, iar cercetările în acest caz se fac pentru ucidere din culpă. Deocamdată nu a fost nimeni pus sub acuzare, ancheta fiind pentru faptă.

În paralel, DSP Argeş a decis închiderea clinicii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici