Reacţia MAI în cazul celor 8 elevi ridicaţi din curtea şcolii şi duşi cu duba la Poliţie

  • Opt elevi au fost ridicaţi din curtea unei şcoli din Constanţa şi duşi la Poliţie.
  • Poliţiştii susţin că au primit mai multe sesizări conform cărora tinerii deranjează.
  • Părintele unuia dintre ei a declarat că pe fiul lui l-au ţinut închis, nejustificat, două ore.
5695 afișări
Imaginea articolului Reacţia MAI în cazul celor 8 elevi ridicaţi din curtea şcolii şi duşi cu duba la Poliţie

Cazul elevilor din Constanţa, ridicaţi din curtea şcolii şi duşi cu duba de Poliţie. MAI anunţă verificări

Conducerea Ministerului de Interne a anunţat, duminică, verificări cu privire la modul în care au intervenit poliţiştii din Constanţa care au ridicat şi dus la sediu opt elevi din curtea unei şcoli. Verificările sunt făcute de Corpul de control al ministrului.

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor din Constanţa, prin Corpul de Control al Ministrului, la finalizarea cărora se vor dispune măsurile legale care se impun”, a transmis duminic seara IGPR.

Şi conducerea IPJ Constanţa a dispus verificări interne cu privire la modul în care au acţionat poliţiştii.

Poliţia Constanţa a precizat că la nivelul Secţiei 2 Poliţie au fost înregistrate 4 sesizări scrise şi 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea şi liniştea publică a locuitorilor.

Astfel, vineri seară, poliţiştii au identificat un grup de 8 tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, care erau în curtea şcolii la care se refereau sesizările.

Poliţiştiştii spun că i-au înştiinţat pe tineri că vor fi conduşi la sediul poliţiei pentru legitimare şi luarea de măsuri legale.

Fiecare tânăr a primit o amendă de 250 de lei, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale, în şcoală, fără a avea acordul şcolii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor.

Tatăl unuia dintre tinerii implicaţi a declarat că aceştia nu deranjaseră cu nimic, nu înjurau, nu distrugeau, ci pur şi simplu stăteau de vorbă. În opinia acestuia, copiii aveau dreptul să intre în curtea şcolii.

VEZI ŞI Elevi ridicaţi de Poliţie din curtea şcolii şi amendaţi. Părinte: Poliţiştii nu au justificat măsura de a-i lua cu duba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici