Reacţiile adverse ale vaccinului anti COVID-19, în număr foarte mic. Un medic explică de ce acestea nu reprezintă motive de îngrijorare

  • Vaccinul anti Covid-19 poate avea reacţii adverse
  • Reacţiile care pot apărea sunt sterile febrile, dureri la locul injectării sau reacţii alergice
  • Medicii sfătuiesc oamenii să nu îşi facă griji de reacţiile adverse
5258 afișări
Imaginea articolului Reacţiile adverse ale vaccinului anti COVID-19, în număr foarte mic. Un medic explică de ce acestea nu reprezintă motive de îngrijorare

Reacţiile adverse ale vaccinului anti COVID-19 sunt deja cunoscute: stări febrile dureri la locul injectării sau reacţii alergice. Medicul infecţionist Adrian Marinescu răspunde la întrebarea: Ar trebui să le fie frică oamenilor de reacţiile adverse ale vaccinului? 

„Confirm faptul că avem un număr foarte mic de reacţii adverse. Un calcul simplu, un procent de 0,25. Şi în plus sunt reacţii adverse de intensitate redusă: ori la locul de injectare, ori într-o simptomatologie care se rezolvă în timp scurt. Prin comparaţie alte vaccinuri care sunt în momentul acesta pe piaţă, au mai multe reacţii adverse. Şi nu numai vaccin, şi dacă vorbim de medicamentele folosite uzual”, a explicat dr. Marinescu.

Medicul infecţionist spune că va exista o perioadă de monitorizare a celor care sunt vaccinaţi.

„Sigur că va fi o perioadă când vom monitoriza. Orice medicament şi orice vaccin are o perioadă de monitorizare”, a mai spus Adrian Marinescu.

Până în momentul publicării acestei ştiri, pe teritoriul României au fost confirmate 623.066 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (bilanţul complet COVID-19 poate fi consultat AICI).

Cât despre bilanţul primelor trei zile de vaccinare în România, situaţia stă în felul următor: 2.778 cadre medicale au fost vaccinate şi s-au înregistrat şapte reacţii adverse, dintre care şase în ultimele 24 de ore, conform Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici