REBU îşi reia activitatea în sectorul 1 al Capitalei

Directorul general al REBU, Mircea Raicu, a declarat, joi, că firma pe care o conduce îşi va relua activitatea de salubrizare în sectorul 1 al Capitalei şi i-a cerut primarului Andrei Chiliman să respecte hotărârile judecătoreşti prin care se dovedeşte că societatea deţine singurul contract valabil.

38 afișări
Imaginea articolului REBU îşi reia activitatea în sectorul 1 al Capitalei

Conducerea REBU anunţă că îşi reia activitatea în sectorul 1 al Capitalei

La jumătatea lunii august, primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, nu a mai prelungit contractul de salubrizare stradală de către firma REBU, fapt ce generat un scandal în cadrul cărora au fost lansate mai multe acuzaţii cu tentă politică. Ulterior, au fost desemnate două companii care să se ocupe de salubrizarea zonei.

Joi, directorul general al SC RER Ecologic Service Bucureşti REBU SA, Mircea Raicu, a declarat că, timp de două luni, compania a fost împiedicată în mod abuziv de primarul Andrei Chiliman să-şi exercite obligaţiile contractuale, înregistrând astfel pierderi directe de aproximativ două milioane de euro pentru a căror recuperare va fi introdusă acţiune în instanţă.

În data de 26.09.2007, prin sentinţa civilă nr. 517 dată în soluţionarea acţiunii introdusă de Primăria sectorului 1 pentru anularea contractului încheiat între REBU şi CGMB, instanţa a respins acţiunea ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală, a spus Raicu. "Repet, Primăria sectorului 1 nu avea calitatea să încheie un contract cu privire la salubritatea stradată. Asta înseamnă că REBU SA deţine singurul contract valabil şi legal de salubrizare stradală în sectorul 1", a spus directorul general al firmei.

"S-au împlinit două luni de când compania REBU a fost împiedicată abuziv de către Chiliman să execute prevederile contractului de salubrizare stradală încheiat cu CGMB pentru sectorul 1. Cu privire la legalitatea acţiunilor întreprinse de către primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a hotărât inastanţa/ Astfel, prin decizia civilă nr. 1588 din data 12.10.2007, instanţa a hotărât irevocabil anularea procedurii de atribuire prin licitaţie deschisă a contractului de concesiune a serviciului public de salubrizare al sectorului 1 al municipiului Bucureşti. Asta înseamnă că sunt nule toate hotărârile Consiliului Local, inclusiv contractele provizorii încheiate de primarul sectorului 1 cu societăţile URBAN SA şi ROMPREST SA, iar plăţile făcute către aceste companii sunt ilegale", a adăugat acesta.

Dacă în data de 12 octombrie instanţa s-a pronunţat anulând licitaţia ilegală a Consililui Local al sectorului 1, în data de 1 octombrie Guvernul Tăriceanu a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care modifică Legea salubrităţii, luând în mod neconstituţional din atribuţile CGMB şi transferându-le către consiliile locale ale sectoarelor. Aceste modificări contravin prevederilor a trei legi organice şi a unei directive europene şi încalcă grav principiul autonomiei locale. "Ce a făcut primarul Andrei Chiliman, instanţa a hotărât că este ilegal. Vom demonstra că cea ce face Guvernul Tăriceanu pentru a-l ajuta pe Chiliman este neconstituţional", a sus Mircea Raicu.

Întrebat despre situaţia salariţlor REBU care şi-au pierdut locul de muncă după ce contractul de salubrizare nu a mai fost prelungit, Raicu a răspuns: "Disconfortul resimţit de locuitorii sectorului 1 şi drama celor 350 de familii ale salariţilor sunt în responsabilitatea exclusivă a primarului Andrei Chiliman".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici