REBU vrea să reia salubrizarea sectorului 1

REBU spune că, după câştigarea procesului cu Primăria Sectorului 1 privind contractul de salubrizare în această zonă, va cere respectarea drepturilor societăţii şi aşteaptă ca primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, să medieze "conflictul" societăţii cu autorităţile locale ale sectorului 1.

264 afișări
Imaginea articolului REBU vrea să reia salubrizarea sectorului 1

REBU vrea să reia salubrizarea sectorului 1

"Decizia civilă nr. 2759, definitivă şi irevocabilă, ultima dintr-un lung şir de sentinţe favorabile societăţii noastre, consfinţeşte faptul că SC REBU SA, victimă a unor interese oculte, îşi găseşte dreptatea în justiţie", se arată în comunicatul de vineri al societăţii.

Reprezentanţii societăţii de salubrizare arată că sunt obligaţi să îndeplinească procedurile pentru intrarea în legalitate cu Primăria Sectorului 1, precum şi cele pentru recuperarea pagubelor.

"În interesul cetăţenilor Capitalei, având în vedere că societatea are ca acţionar şi administraţia locală a Municipiului Bucureşti, suntem obligaţi să îndeplinim procedurile pentru intrarea în legalitate a relaţiilor contractuale cu Primăria Sectorului 1şi pentru recuperarea pagubelor suferite pe durata întreruperii acestora", precizează sursa citată.

Totodată, reprezentanţii societăţii REBU îşi exprimă convingerea că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va "media" conflictul cu autorităţile locale ale sectorului 1.

"Ne exprimăm convingerea că Primarul General, reprezentantul legitim al locuitorilor Capitalei, ţinând cont de sentinţele puterii judecătoreşti, va media acest conflict, în vederea intrării serviciului de salubritate pe raza sectorului 1 al Capitalei în deplină legalitate", mai precizează sursa citată.

Societatea REBU anunţa, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, că a câştigat, la Curtea de Apel Bucureşti, suspendarea parţială a ordinului Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) care restrângea autorizarea pentru serviciul de salubritate în sectorul 1 al Capitalei.

"Societatea REBU a câşigat, prin sentinţa civilă a Curţii de Apel 2.733/2008, suspendarea parţială a ordinului Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice numărul 470/2008, respectiv măsura restrângerii autorizării pentru serviciul de salubritate în sectorul 1 al Municipiului Bucureşti", declara atunci purtătorul de cuvânt al REBU, George Nicolau.

Potrivit lui Nicolau, autorităţile locale ale sectorului 1 au emis, la două zile după sentinţa Curţii de Apel, către agenţii economici şi instituţiile publice din sectorul 1, o notificare care dădea dreptul la exclusivitatea serviciului de salubritate operatorilor care au contract de delegare a gestiunii.

"Prin această măsură, în mod abuziv, Primăria Sectorului 1 interzice societăţii REBU să îşi exercite acivitatea pe raza sectorului. Toate demersurile Primăriei contravin normelor europene în vigoare şi legislaţiei româneşti şi aduc grave prejudicii materiale şi de imagine societăţii", mai spunea Nicolau.

La jumătatea lunii august 2007, primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, nu a mai prelungit contractul de salubrizare stradală de către firma REBU, fapt ce generat un scandal în cadrul cărora au fost lansate mai multe acuzaţii cu tentă politică. Ulterior, au fost desemnate două companii care să se ocupe de salubrizarea zonei până la atribuirea contractului prin licitaţie.

După două luni, la 1 octombrie 2007, Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care modifica Legea salubrităţii, luând din atribuţile CGMB şi transferându-le către consiliile locale ale sectoarelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici