Recensământul populaţiei şi al locuinţelor începe joi. Vezi la ce întrebări va trebui să răspunzi

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor, care se va desfăşura între 20 şi 31 octombrie, este cel mai complex realizat după 1989 în România şi primul după intrarea în Uniunea Europeană, cu un buget de peste 45 de milioane de euro pentru perioada 2011 - 2014, a declarat marţi preşedintele INS.

17572 afișări
Imaginea articolului Recensământul populaţiei şi al locuinţelor începe joi. Vezi la ce întrebări va trebui să răspunzi

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor începe joi. Vezi la ce întrebări va trebui să răspunzi (Imagine: Shutterstock)

Posibilitatea persoanelor de a-şi declara dubla cetăţenie, apartenenţa la o anumită etnie sau cult religios, dar şi întrebările pentru persoanele cu dizabilităţi sunt printre noutăţile introduse în Recensământul populaţiei şi al locuinţelor, potrivit preşedintelui Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu.

Preşedintele INS a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la care a participat şi ministrul de interne Traian Igaş, că Recensământul populaţiei şi al locuinţelor se va desfăşura în perioada 20 - 31 octombrie, iar primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.

VEZI ÎNTREBĂRILE REFERITOARE LA PERSOANE

VEZI ÎNTREBĂRILE REFERITOARE LA GOSPODĂRIE

VEZI ÎNTREBĂRILE REFERITOARE LA LOCUINŢĂ, CLĂDIRE

VEZI ÎNTREBĂRILE REFERITOARE LA PERSOANELE PLECATE ÎN STRĂINĂTATE

VEZI ÎNTREBĂRILE REFERITOARE LA PERSOANE PLECATE PENTRU O PERIOADĂ ÎNDELUNGATĂ

VEZI ÎNTREBĂRILE REFERITOARE LA SPAŢIUL COLECTIV DE LOCUIT

VEZI ÎNTREBĂRILE REFERITOARE LA PERSOANELE TEMPORAR PREZENTE

"Date preliminare privind populaţia stabilă a României, numărul clădirilor, locuinţelor şi gospodăriilor vor fi făcute publice printr-un comunicat în ianuarie 2012. Datele preliminare ale recensământului, cum ar fi numărul de persoane recenzate, numărul de persoane plecate din ţară, structura populaţiei pe sexe sau numărul de cetăţeni străini, vor fi prezentate în luna aprilie 2013, urmând ca datele finale să fie date publicităţii în trimestrul IV al anului 2013", a declarat preşedintele INS Vergil Voineagu.

"Dacă ar fi să emitem o ipoteză legată de acest recensământ aceasta ar fi reducerea populaţiei. În mod constant, din 1990 încoace sporul populaţiei României este unul negativ. De asemenea, cei plecaţi din ţară pentru o perioadă mai mare de 12 luni nu mai sunt socotiţi ca făcând parte din populaţia ţării. În urma recensământului vom afla câte persoane sunt apte de muncă, câţi şomeri există, câţi pensionari, care este nivelul de pregătire al poulaţiei", a declarat preşedintele INS Vergil Voineagu.

Preşedintele INS a mai spus că există posibilitatea ca persoanele care lipsesc din ţară în perioada 20 - 31 octombrie să ridice formularele de la consiliile locale, organizate la nivelul fiecărei localităţi şi al fiecărui sector.

"România se alătură astfel ţărilor care realizează recensământul naţional. Este un recensământ unic în România, primul care se desfăşoară după intrarea României în Uniunea Europeană. În urma recensământului vom afla nu numai câţi români există, recensământul va informa asupra dinamicii populaţiei şi a viitorului. Elaborarea de strategii sau bugete nu pot fi făcute fără datele unui recensământ", a spus, la rândul său, responsabilul pe probleme de securitate ONU în România, Francois Farah, prezent şi el la conferinţa de marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici