Recipient cu amoniac la un pas de explozie din cauza unei defecţiuni

Un recipient cu amoniac al Uzinei de Mecanică Fină din Sinaia a fost pe cale să explodeze, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce un manometru aflat pe o conductă a suferit o defecţiune, iar printr-o fisură amoniacul aflat sub presiune a început să ţâşnescă cu putere.

164 afișări
Imaginea articolului Recipient cu amoniac la un pas de explozie din cauza unei defecţiuni

Recipient cu amoniac la un pas de explozie din cauza unei defecţiuni

Alarmaţi, angajaţii societăţii au încercat, într-o primă fază, să intervină prin serviciul voluntar de pompieri, dar ulterior, văzând că nu pot face faţă situaţiei, au sunat la Serviciul unic de urgenţă 112.

Potrivit lt. Sorin Sătmar, de la Detaşamentul de Pompieri Sinaia al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, toată zona pe o rază de 300 de metri în jurul uzinei a fost izolată, iar pompierii militari prahoveni spun că o explozie ar fi blocat traficul feroviar şi cel rutier pe DN 1 şi ar fi necesitat evacuarea tuturor locuitorilor din zonă.

Sursa citată a afirmat că intervenţia pompierilor a fost dificilă întrucât exista riscul răspândirii în atmosferă a vaporilor toxici şi afectării locuitorilor din zonă.

"Am intervenit la faţa locului cu două autospeciale, a fost o intervenţie dificilă deoarece, până la o eventuală deflagraţie, exista riscul ca vaporii toxici să se răspîndească la casele din zonă", a declarat lt Sorin Sătmar de la Detaşamentul Sinaia al ISU Prahova.

Potrivit aceleiaşi surse, pompierii militari au acţionat cu măşti şi tuburi de oxgen şi au stropit cu o perdea de apă zona fisurii, iar după aproximativ o oră au oprit scurgerea de amoniac.

"Era un manometru spart, iar defecţiunea a fost remediată," a mai declarat lt. Sorin Sătmar de la Detaşamentul Sinaia al ISU Prahova.

Acesta a adăugat că pompierii militari vor rămâne toată noaptea în incinta societăţii Mefin din Sinaia pentru a preveni "o recidivă" la recipientul încărcat cu amoniac.

În cursul zilei de miercuri, reprezentanţii ISU Prahova şi conducerea uzinei vor începe o anchetă pentru a stabili cauzele defecţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici