Record de participare, la recepţia oferită de şeful statului de Ziua Naţională (Galerie Foto)

Şeful statului a oferit, luni seară, obişnuita recepţie anuală de Ziua Naţională, în acest 1 Decembrie, spre deosebire de ocaziile din trecut, înregistrându-se un record de participare.

20 afișări
Imaginea articolului Record de participare, la recepţia oferită de şeful statului de Ziua Naţională (Galerie Foto)

Record de participare, la recepţia oferită de şeful statului de Ziua Naţională (Imagine: Mediafax Foto)

Sala Unirii de la Palatul Cotroceni, în care se desfăşoară de obicei recepţiile oferite de şeful statului, s-a dovedit, în acest an, neîncăpătoare pentru cei aproape 900 de invitaţi care au fost prezenţi la eveniment.

Printre invitaţi s-au numărat liderul PSD Mircea Geoană, Victor Ponta, Şerban Mihăilescu, Nicolae Văcăroiu, Ion Iliescu, Mihai Răzvan Ungureanu, George Maior, Teodor Meleşcanu, Cătălin Predoiu, Leonard Orban, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Radu Berceanu, Emil Constantinescu, Dan Ioan Popescu, Dumitru Dragomir, Marian Sârbu, Marian Oprişan, Theodor Stolojan, Ioan Vida, Lucian Bolcaş, Patriarhul Daniel, Elena Udrea.

Vezi aici galerie foto

La recepţie au mai fost prezenţi reprezentanţi ai diverselor sindicate, ziarişti, reprezentanţi ai cultelor, ai Armatei Române, ai mediului academic şi artistic, precum şi mulţi oameni de afaceri, precum Peter Imre, Dorin Cocoş şi acţionari ai clubului de fotbal Dinamo.

Printre absenţele notabile s-au remarcat cele ale premierului Călin Popescu Tăriceanu, liderului PRM Vadim Tudor şi liderului UDMR Marko Bela.

Şeful statului a rostit un discurs în care a urat "La mulţi ani!" României şi românilor. El a spus că idealurile Marii Uniri sunt la fel de necesare şi de actuale.

Băsescu a spus că România are nevoie de o justiţie independentă şi eficientă, de un sistem de educaţie reformat şi performant, de o administraţie suplă şi de dezvoltarea infrastructurii.

"La mulţi ani, România!", a spus Băsescu în încheierea discursului său.

După discurs, şeful statului a ciocnit o cupă de şampanie cu mulţi dintre cei prezenţi, moment de la care presa a fost invitată să părăsească sala.

În încheiere, mulţi dintre cei prezenţi au ieşit pe holul din faţa sălii, unde au gustat bucatele şi băuturile oferite de Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici