Rectificare bugetară la PMB. Minus 153 milioane lei la „Străzi”, plus 70 milioane lei la Recreere şi Religie

Primăria Capitalei prevede o nouă rectificare bugetară, care se va dezbate joi în şedinţa CGMB. Potrivit proiectului, multe instituţii au solicitat diminuarea bugetelor pe 2018. Una dintre acestea este Administraţia Străzilor, care solicită o tăiere de 152,7 milioane de lei.

1604 afișări
Imaginea articolului Rectificare bugetară la PMB. Minus 153 milioane lei la „Străzi”, plus 70 milioane lei la Recreere şi Religie

Rectificare bugetară la PMB. Minus 153 milioane lei la „Străzi”, plus 70 mil. la Recreere şi Religie

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti se află un nou proiect care prevede o rectificare a bugetului municipalităţii pe 2018.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, „unele instituţii solicită rectificarea bugetelor în sensul diminuării alocaţiilor/subvenţiilor de la bugetul local”.

Astfel, Administraţia Străzilor propune o diminuare a bugetului cu 153,7 milioane de lei, în timp ce Administraţia Spitalelor solicită o „tăiere” de 47,8 milioane de lei.

De asemenea, multe teatre solicită diminuări ale bugetelor pe anul 2018, precum Teatrul Metropolis, Teatrul Maca, „Odeon”, „Ţăndărică” sau „Nottara”.

Pe de altă parte, proiectul de rectificare prevede suplimentarea bugetelor pentru alte instituţii. De exemplu, CREART ar putra avea un buget majorat cu 464.000 de lei.

O sumă importantă, de peste 70 de milioane de lei va merge, aşa cum se prevede în proiect, la instituţii care se încadrează în domeniul „Cultură, recreere şi religie”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici