Rectorul Universităţii "Spiru Haret": Fac admitere în continuare

Rectorul Universităţii "Spiru Haret", Aurelian Bondrea, a anunţat, vineri, că admiterea la instituţia pe care o conduce continuă, întrucât nu are nevoie de aprobare, nu dă socoteală nimănui şi nu o întreabă pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ce are voie.

171 afișări
Imaginea articolului Rectorul Universităţii "Spiru Haret": Fac admitere în continuare

Rectorul Universităţii "Spiru Haret": Fac admitere în continuare (Montaj foto)

"Toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" (USH) sunt legale. Promovarea profesorilor şi a conferenţiarilor este legală şi nu are nevoie de viza Ministerului Educaţiei. Toate facultăţile, programele şi specializările sunt legale şi poate doar trei sau patru nu au autorizare, dar vor avea. Fac admitere în continuare, nu am nevoie de aprobare. Păi ce, eu o întreb pe doamna Andronescu?", a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, rectorul instituţiei de învăţământ superior, Aurelian Bondrea.

El a mai spus că, echipa de control a Ministerului Educaţiei şi-a încheiat mandatul vineri.

"Aşteptăm şi noi concluzii. Nu ni s-a prezentat nimic. Au hotărât ce au vrut. Studenţii noştri sunt evaluaţi pe baza celor mai înalte tehnologii. Noi nu avem nevoie de sprijin politic. Sunt universitate privată şi nu are voie nimeni să se amestece în viaţa academică", a mai spus Bondrea.

Rectorul a adăugat că a trimis un memoriu ministrului Educaţiei.

"Am luat act că, pe diverse căi de comunicare în masă, domnia voastră luaţi poziţie în mod public în legătură cu derularea litigiilor în care USH a solicitat, în esenţă, anularea: Hotărârii de Guvern nr. 749/2009 pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor, a structurilor instituţiilor de învăţământ superior şi a specializărilor programelor de studii universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu organizate de acestea (HG 749/2009) în contradictoriu cu Guvernul României. De asemenea, cereţi anularea unor articole din Hotărârea de Guvern nr. 1011/2001 (HG 1011/2001) privind organizarea şi funcţionarea învăţământului la distanţă şi a învăţământului cu frecvenţă redusă în instituţiile de învăţământ superior, pentru aprobarea tarifelor de autorizare şi acreditare pe programe de studiu ale instituţiilor de învăţământ superior şi de evaluare externă a calităţii educaţiei percepute de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, contradictoriu cu Guvernul României", potrivit memoriului trimis ministrului Andronescu de către Senatul USH.

Senatul instituţiei de învăţământ apreciază că ministrul Educaţiei împietează corecta şi normala desfăşurare a activităţii instanţelor de judecată.

"Universitatea «Spiru Haret» înţelege să se prevaleze de drepturile conferite prin legislaţia aplicabilă, solicitându-vă în mod deschis ca, în îndeplinirea funcţiilor şi atribuţiilor ce vă revin potrivit legii, să încetaţi campania de denigrare a USH, urmând a vă exprima liber în cadrul procedurilor legale aflate pe rol, să respectaţi principiile deontologice ale funcţiei publice între care se află legalitatea, imparţialitatea şi obiectivitatea, transparenţa şi responsabilitatea care vă sunt şi dumneavoastră opozabile, abţinându-vă pe viitor de la orice faptă care ar putea aduce prejudicii morale şi materiale USH', se mai precizează în memoriu.

Senatul USH îşi exprimă speranţa că ministrul Educaţiei va înţelege că, prin atitudinea sa din ultima perioadă de timp, a defăimat USH, i-a afectat imaginea şi prestigiul şi i-a creat un important prejudiciu moral şi material.

Universitatea "Spiru Haret" (USH) a decis, joi, să sesizeze comisiile pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii ale Camerei Deputaţilor şi Senatului cu privire la "acţiunile injuste" ale ministrului Ecaterina Andronescu îndreptate împotriva USH şi a învăţământului privat în ansamblu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici