Recunoaşterea familiilor formate din persoane de acelaşi sex, un subiect „în atenţia Guvernului”

Purtătorul de cuvânt al Cabinetului Ciolacu, Mihai Constantin, a declarat joi că subiectul privind recunoaşterea de către statul român a familiilor formate din persoane de acelaşi sex este „în atenţia Guvernului”.

168 afișări
Imaginea articolului Recunoaşterea familiilor formate din persoane de acelaşi sex, un subiect „în atenţia Guvernului”

Recunoaşterea familiilor formate din persoane de acelaşi sex, un subiect „în atenţia Guvernului”

„Guvernul României şi fiecare minister în parte au luat notă de decizia CEDO şi actualizarea de la Ministerul Afacerilor Externe este că statul are în mod legal termen de 6 luni pentru a transmite Comitetului de Miniştri un plan de acţiune cu privire la măsurile pe care le are în vedere pentru executarea acestei decizii sau, într-un scenariu mai accelerat, să transmitem Comitetului de Miniştri chiar un bilanţ al acţiunilor care s-au întreprins în aceste 6 luni de zile. Aşadar, este un subiect în atenţia Guvernului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

România este obligată să recunoască familiile formate din persoane de acelaşi sex, după ce CEDO a respins o contestaţie depusă de Guvern, a anunţat ACCEPT marţi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Obligaţia României de a proteja şi recunoaşte familiile formate din persoane de acelaşi sex este reconfirmată de Colegiul de judecători ai Marii Camere, care a respins contestaţia depusă de Guvernul României în cazul Buhuceanu şi Ciobotaru şi alte 20 de familii împotriva României, susţine ACCEPT.

Astfel, mai spune ACCEPT, decizia CEDO pronunţată în luna mai a acestui an rămâne definitivă, la fel ca obligaţia Guvernului şi Parlamentul României de a adopta măsuri urgente care să asigure protecţia şi recunoaşterea legală a tuturor familiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
guvern,
cedo,
persoane

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici